Μουντιάλ 2018: Ενδεχόμενο να κάτσει ο Ράσταβατς ως πρώτος προπονητής της Σερβίας κόντρα στη Βραζιλία

 

Ενδεχόμενο, έστω και απομακρυσμένο, να καθίσει ο προπονητής της Ξάνθης Μίλαν Ράσταβατς ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Σερβίας στην κρίσιμη αναμέτρηση με την Βραζιλία φέρεται να έχει προκύψει, μετά το σοβαρό ενδεχόμενο τιμωρίας του Μλάντεν Κρστάιτς.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Σερβίας φέρεται μετά το τέλος του αγώνα με την Ελβετία να είπε στους Σέρβους δημοσιογράφους ότι ο Γερμανός διαιτητής Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος αρνήθηκε πέναλτι στην ομάδα του, θα πρέπει να δικαστεί στη Χάγη, από το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών για την πρώην Γιουγκοσλαβία, «εκεί όπου δικάζουν εμάς», όπως χαρακτηριστικά φέρεται να είπε.

Το συγκεκριμένο δικαστήριο έχει δικάσει εγκλήματα πολέμου και μια τέτοια δήλωση, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι έχει πράγματι γίνει, θεωρείται πολιτική δήλωση που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της FIFA. Με ανακοίνωσή της μάλιστα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τονίζει ότι ήδη έχει ανοίξει φάκελο για να ερευνηθεί πειθαρχικά το περιστατικό.

Η αναφορά γίνεται στην ίδια ανακοίνωση της FIFA με την ποία γίνεται δεκτό ότι θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία και εναντίον των Ελβετών ποδοσφαιριστών Τσάκα και Σακίρι, οι οποίοι είναι αλβανικής καταγωγής, ο ένας μάλιστα από το Κόσοβο και πανηγύρισαν τα γκολ που πέτυχαν απέναντι στη Σερβία κάνοντας με τα χέρια τους το σήμα του περίφημου «αλβανικού αετού».

Πάντως εκτιμάται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει τιμωρία απαγόρευσης συμμετοχής στον αγώνα Σερβίας – Βραζιλίας στον προπονητή της Σερβίας ενώ ακόμα και αν συμβεί αυτό, σέρβοι δημοσιογράφοι επισημαίνουν ότι δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να είναι ο Ράσταβατς αυτός που θα δηλωθεί ως πρώτος προπονητής, καθώς άμεσα βοηθός