Μεσογειακοί Αγώνες: Άλμα πρόκρισης για την Εθνική Ανδρών με δυνατή παρουσία από Δαλακούρα και Δαρίδη

 

Την πρώτη της νίκη στον πρώτο όμιλο του τουρνουά βόλεϊ των 18ων Μεσογειακών Αγώνων που φιλοξενούνται στην Ταραγόνα της Ισπανίας σημείωσε η Εθνική Ανδρών.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τους Εβρίτες Ανέστη Δαλακούρα και Άκη Δαρίδη να χρησιμοποιούνται αυτή τη φορά και οι δύο από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλο, νίκησε άνετα 3-0 σετ (25-20, 25-18, 25-20) την Πορτογαλία και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα της Δευτέρας ανάμεσα στην Ιταλία και την Πορτογαλία για να μάθει αν θα προκριθεί στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Με κατάκτηση ενός μόνο σετ από την Ιταλία, η εθνική προκρίνεται στα προημιτελικά. Με νίκη των Πορτογάλων με 3-0 σετ και οι τρεις ομάδες θα έχουν ίδιες νίκες, ίδιους βαθμούς και ίδια σετ και τότε στα προημιτελικά θα προκριθούν οι 2 πρώτες του ομίλου σύμφωνα με τα κριτήρια ισοβαθμιών που έχουν ορίσει οι διοργανωτές.

Η Ελλάδα ήταν καλύτερη σε όλους τους τομείς της στατιστικής, είχε πάντα τον έλεγχο και το προβάδισμα στο σκορ και με τοπ σκόρερ τον Νίκο Ζουπάνι έφθασε στην επικράτηση. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ζουπάνι με 16 πόντους και ακολούθησε με 11 ο Πελεκούδας. ο Ανέστης Δακλακούρας κέρδισε 5 πόντους με όχι πολύ καλά ποσοστά (3/13 επ., 2 μπλοκ, 71% υπ. – 24% άριστες) ενώ ως αναπληρωματικός του Ζήσης σαν λίμπερο έπαιξε για λίγο ο Δαρίδης.