Ο Φιλαθλητικός ζωντάνεψε ξανά και μαζί η παλιοπαρέα της Μαρίας Καρδαμανίδου και Πόπης Τσακιροπούλου (+photos)

 

Αναμνήσεις, χαρά και συγκίνηση ήταν το σκηνικό της εκδήλωσης που διοργάνωσαν οι πρώην αθλήτριες του Φιλαθλητικού και αναμεσά τους της Εβρίτισσας “θρύλου” Μαρίας Καρδαμανίδου και της Πόπης Τσακιροπούλου με τιμώμενο πρόσωπο τον άνθρωπο που τις ανέδειξε, την προπονήτριά τους Μαρία Αθανασιάδου που γιορτασε τα 72 της χρόνια.

Το reunion είχε τεράστια επιτυχία, αφού παραβρέθηκαν τέσσερις γενιές αθλητριών του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, που δυστυχώς διαλύθηκε, από την πρώτη ομάδα της δεκαετίας του ’70 μέχρι και εκείνη του 1998. Με υγρά από τη συγκίνηση μάτια ξανάσμιξαν παλιές φίλες, ενώ δεν έλειψαν και οι χειραψίες… γνωριμίας ανάμεσα στις παλαιότερες και τις νεότερες κοπέλες, όλες μεγάλα αστέρια του ελληνικού βόλεϊ με δεκάδες διεθνείς συμμετοχές.

Από την Γιασεμή Πίγγου, την μεγαλύτερη σε ηλικία, μέχρι τη νεώτερη Ελένη Οικονομίδου, και φυσικά των ενδιάμεσων από τον Έβρο Μαρίας Καρδαμανίδου και Πόπης Τσακιροπούλου που συναντήθηκαν 29 κορίτσια που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, «από την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, την Αθήνα, την Καβάλα και τον Βόλο», όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ.

Η Μαρία Αθανασιάδου, που ήρθε από την Καβάλα όπου διαμένει πλέον μόνιμα, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά της που συνάντησε ξανά τόσα αγαπημένα πρόσωπα. Και τα κορίτσια της έδωσαν μία πλακέτα και μία μπλούζα με φωτογραφίες της για να θυμάται αυτή τη μέρα, ενώ δεν ξέχασαν και τα γενέθλιά της. Η Μαρία έκλεισε τα 72 της χρόνια και έσβησε τα κεράκια, έστω και με μερικές μέρες καθυστέρηση.

Στη συνέχεια όλες μαζί θυμήθηκαν ιστορίες από την μεγάλη πορεία του Φιλαθλητικού, έβγαλαν δεκάδες φωτογραφίες και φυσικά δεν ξέχασαν τους δύο κορυφαίους παράγοντες του συλλόγου Βαγγέλη Σιδερά και Γιάννη Γκορτσίλα καθώς και την συναθλήτριά τους Ελένη Πολυχρονίδου, που έχουν φύγει από τη ζωή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Πόπη Τσακιροπούλου, Μαρία Καρδαμανίδου, Γιασεμή Πίγγου (προπονήτρια στα κλιμάκια Έβρου), Ελένη Πασίδου, Καίτη Καμπάκη, Νίκη Σβολιαντοπούλου, Μαρίνα Σαμαρά, Τασούλα Μαυροπούλου, Βάσω Ιωάννου, Μαρία Ζωγραφίνη, Ευγενία Γκορτσίλα, Κυριακή Γκορτσίλα, Θεοδώρα Τσαπόγα, Πελαγία Σκούρα, Λίτσα Πατσαρίκα, Μαρία Δεληγιάννη, Ολγα Γκλαβίνα, Αγάπη Χαραλαμπίδου, Μαρία Καραβέλη, Γεωργία Τσάτσου, Ευστρατία Κοκκίνου, Βάσω Σισμανίδου, Ελενα Αναστασιάδου, Σοφία Γεωργακάκη, Μαρία Τσολάκη,  Κατερίνα Δρακουλίδου, Γεωργία Παντελάκου, Ελένη Οικονομίδου και Κατερίνα Τζίμου.

  Η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών το 1985 και η… αναπαράστασή της