Γ’ Εθνική: Η μεγάλη επιστροφή μετά από 25 χρόνια για τον Παύλο Δερμιτζάκη

 

Την έκπληξη πάει να κάνει η νέα διοίκηση της Καβάλας που έχει καταθέση πρόταση για τον πάγκο της στον Καβαλιώτη προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη.

Ο 48χρονος πρώην προπονητής Πανθρακικού και ΠΑΟΚ και παλαίμαχος φορ της Καβάλας, σύμφωνα με την “Πρωινή” είναι κοντά σε συμφωνία με την διοίκηση των Αργοναυτων, επιστρέφοντας στους πάγκους μετά από 3 χρονια,  ώστε να αντικαταστήσει τον Κώστα Ανυφαντάκη που η παραμονή του δείχνει να απομακρύνεται, ενλω στα υπόψιν παίζει δυνατά και το όνομα του Ξανθιώτη πρώην κόουτς του Άρη Αβάτου Κυριάκου Κετσιεμενίδη.

Ο Δερμιτζάκης ξεκίνησε την καριέρα του από την ερασιτεχνική ομάδα του Βύρωνα Καβάλας, από όπου τον απέκτησε η Καβάλα το 1987, στην οποία αγωνίστηκε ως βασικό στέλεχος για 5 χρόνια (4 στη Β’ και ένα στη Γ’ εθνική), πετυχαίνοντας με τη φανέλα της συνολικά 47 γκολ. Το 1992 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον οποίο αγωνίστηκε τα επόμενα 3 χρόνια, με 42 συμμετοχές και 7 τέρματα.  Ακολούθησαν οι Αθηναϊκός, Καλαμάτα, Εργοτέλης, Παναιγιάλειος, ΕΑ Ρεθυμνου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Ατρόμητος Αθηνών και ξανά ο Εργοτελης με τον οποίο ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Στην Κρήτη και στο Ηρακλειο ρίζωσε 7 χρόνια αφού έκατσε 6 χρόνια στον πάγκο του Ατσαλένιου και ακολούθησαν ο Διαγόρας και ο Πανθρακικός  τον Ιανουάριο του 2010 αντικαθιστώντας τον Αλμπέρ Καρτιέ στην δεύτερη χρονιά της ομάδας της Κομοτηνής στην Super League.

Το καλοκαίρι του 2010 ανέλαβε τον ΠΑΟΚ στην θέση του Ιταλού Μάριο Μπερέτα και κορυφαία στιγμή του την πρόκριση επί της Φενερμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Μετά από 3 μήνες απομακρύνθηκε από τον “δικέφαλο”, αλλά ανέλαβε τον Αστερα Τρίπολης  ωστόσο η συνεργασία του με τον αρκαδικό σύλλογο λύθηκε έπειτα από πέντε μήνες. Στις 31 Οκτωβρίου 2012 ανέλαβε εκ νέου την τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού στη Super League σε μια δύσκολη καμπή για την ομάδα, η οποία είχε μόλις 6 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, την οδήγησε ωστόσο όχι μόνο στην αποφυγή του υποβιβασμού αλλά και στην κατάληψη της καλύτερης θέσης στην μέχρι τότε ιστορία της. Κατάφερε μάλιστα να φθάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος όπου και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. ακολούθησε ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, η Λαμία και η τελευταία του ομάδα ο Ερμής Αραδίππου στην Κύπρο.