Δαρίδης, Δαλακούρας και… Γκιούρδας οι Εβρίτες της Εθνικής Ανδρών στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα

 

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση για την Ισπανία, επισημοποιήθηκε και από την ΕΟΠΕ ότι από τους έξι Εβρίτες που συμμετείχαν στην προετοιμασία μονάχα δυο οι Ανέστης Δαλακούρας και Άκης Δαρίδης επιλέχθηκαν για την τελική φάση των Μεσογειακών Αγώνων μαζί με άλλους 10 συμπαίκτες τους.

Τους 12 αθλητές που θα ταξιδέψουν στην Ταραγόνα της Ισπανίας για τους Μεσογειακούς Αγώνες ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών Δημήτρης Ανδρεόπουλος. Στην αποστολή θα μετέχει και ο Εβρίτης τιμ μάνατζερ της Εθνικής Ομάδας Μάριος Γκιούρδας.

Ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αποστολή που αναφέρεται στο ειδικό βιβλιαράκι με την συνολική Ελληνική Αποστολή που έχει εκδόσει από την περασμένη εβδομάδα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μετά από έναν μήνα προετοιμασίας στην Κάρυστο και 10 μέρες στο κλειστό του Ρέντη, ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε τους 12 που θα αγωνιστούν στην Ισπανία με στόχο την διάκριση.

Η αποστολή της Εθνικής θα αναχωρήσει για την Ισπανία στις 22.30 το βράδυ της Τετάρτης από το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αναλυτικά την αποστολή απαρτίζουν οι εξής:

Διαγώνιοι: Νίκος Ζουπάνι, Ηρακλής Παπαδόπουλος
Πασαδόροι: Κώστας Στιβαχτής, Ντίμα Φιλίποφ
Ακραίοι: Γιάννης Ρουμελιωτάκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ανέστης Δαλακούρας
Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Γιάννης Τακουρίδης, Παναγιώτης Πελεκούδας
Λίμπερο: Θεολόγος Δαρίδης, Δημήτρης Ζήσης

Το προπονητικό τιμ συμπληρώνουν ο άμεσος συνεργάτης του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, Παύλος Καραμαρούδης, ο τιμ μάνατζερ Μάριος Γκιούρδας, ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης και ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Κουφός.

Συνολικά 12 ομάδες συμμετέχουν στους Μεσογειακούς Αγώνες (Ιταλία, Γαλλία, Αίγυπτος, Τυνησία, Τουρκία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αλγερία, Σκόπια, Κροατία, Αλβανία και Ελλάδα) και χωρίστηκαν σε 4 ομίλους των 3 ομάδων. Στα προημιτελικά προκρίνονται οι 2 πρώτοι κάθε ομίλου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στον Α’ όμιλο μαζί με Πορτογαλία και Ιταλία. Πρεμιέρα θα κάνει το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 14.00 το μεσημέρι με αντίπαλο την Ιταλία και την Κυριακή 24/6 θα αναμετρηθεί στις 17.00 το απόγευμα με την Πορτογαλία.