Volley League: Ενδέκατος Εβρίτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού θα είναι ο Γιώργος Πεντίδης

 

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και περίπου δέκα μέρες, ο Γιώργος Πεντίδης συμφώνησε με την διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και θα συνεχίσει την καριέρα του στο τριφύλλι, που με πρόεδρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο δηλώνει έτοιμο για μεγάλα πράγματα.

Ο 25χρονος διεθνής κεντρικός, ξεκίνησε το βόλεϊ στον Έβρο και τη Νέα Βύσσα από όπου κατάγεται, ωστόσο ανδρώθηκε στον ΑΟ Ορεστιάδας όπου αγωνίστηκε από το 2010 έως το 2016. Την περσινή χρονιά ο ύψους 2.05 Πεντίδης αγωνίστηκε στον Φοίνικα Σύρου και το φετινό καλοκαίρι είναι στις επιλογές του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στην Εθνική Ομάδα Ανδρών.

Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η μεταγραφή έχει προφανώς να κάνει με την τεράστια απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, που πάγωσε για μερικές μέρες τα πάντα στον σύλλογο. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πεντίδης θα είναι ο 11ος παίκτης από τον Έβρο που φορά τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού.

Έχουν προηγηθεί ο Μάκης Δημητριάδης, ο Κώστας Ναλμπάντης, ο αείμνηστος Νίκος Σαμαράς, ο Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, ο Θεόδωρος Μπάεφ, ο Πέτρος Πέτρογλου, ο Μιχάλης Κόβατς, ο Ανδρέας Ανδρεάδης και μέχρι πριν ένα χρόνο ο Θωμάς Δημητριάδης και ο Άκης Δαρίδης.