ΕΠΣ Έβρου: Σκέψεις θέσπισης σούπερ καπ ανάμεσα σε πρωταθλητή και κυπελλούχο

 

Την σκέψη του για θέσπιση σούπερ καπ ανάμεσα στον πρωταθλητή και τον κυπελλούχο, αγώνα με τον οποίο θα ξεκινά η νέα σεζόν κάθε φορά, έκανε γνωστή στη συνάντηση που είχε με τα σωματεία της Αλεξανδρούπολης στο Επιμελητήριο Έβρου ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Παντελής Χατζημαρινάκης.

Η σκέψη αυτή είναι μια από τις πρωτοβουλίες που όπως είπε, προτίθεται να κάνει η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου. Εφόσον η σκέψη γίνει πραγματικότητα, καθώς η πρόταση ήταν κάτι που δεν είδα αρνητικά οι ομάδες, τότε ενδέχεται ο νέος θεσμός να εκκινήσει από φέτος κιόλας με τον αγώνα ανάμεσα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Θράκη Φερών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και από τα δύο σωματεία και είδαν θετικά αυτήν την προοπτική, αφού ένα τέτοιο παιχνίδι θα αποτελέσει την κατάλληλη πρόβα τζενεράλε, ειδικά για τον εκπρόσωπο του νομού στη νέα Γ’ Εθνική ενώ επιπροσθέτως δεν απαιτείται μεγάλη μετακίνηση. Ένα ζήτημα ίσως υπάρξει αναφορικά με την ανεύρεση ουδέτερης έδρας.

Πάντως, όπως επισήμανε ο Παντελής Χατζημαρινάκης και οι συνεργάτες του, υπάρχουν άλλες ΕΠΣ (όχι στην Θράκη) που εφαρμόζουν τον θεσμό του σούπερ καπ, αν και στις περισσότερες ο αγώνας γίνεται στο τέλος της σεζόν και όχι στις αρχές της επόμενης. Βέβαια, η ΟΥΕΦΑ ανάμεσα σε κατόχους Champions και Europa League το έχει θεσπίσει Αύγουστο ενώ το ίδιο έκανε και η ΕΠΟ, όσο το διοργάνωνε, μέχρι να το καταργήσει λόγω επεισοδίων.