ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ο προπονητής του Άθλου Ξάνθης αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του νέου σωματείου

 

Ο Άθλος Ξάνθης είναι το νέο μπασκετικό σωματείο που μπαίνει στη ζωή του θρακιώτικου αθλητισμού, αφού ήδη έχει καταθέσει αίτηση για να εγγραφεί στα μητρώα της ΕΟΚ και να συμμετάσχει τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως τις σχετικές πληροφορίες, ο προπονητής της νέας ομάδας Άλκης Αποστόλου μίλησε στο xanthibasket. Ο Αποστόλου παίζω χρονιά μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο, τα μισά της ζωής του. Έχει παίξει σε Ασπίδα Ξάνθης, Αρίωνα αλλά και Λεύκιππο, τα τρία άλλα σωματεία της πόλης αλλά ξεπέρασε τα όρια του νομού αγωνιζόμενος ακόμα σε  ΑΟ Χρυσούπολης, ΑΕ Κομοτηνής και Εβρο Σουφλίου. Την τελευταία σεζόν ήταν προπονητής στο Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων Ξάνθης και από εκεί ξεκίνησε και η ιδέα για την δημιουργία ενός ακόμα μπασκετικού σωματείου.

«Η όλη φάση ξεκίνησε περί πλάκας το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Από 3 άτομα! Τον Κωνσταντίνο Πασχαλίδη, που είναι και ο πρόεδρος, τον Ανέστη Δασκαλόπουλο και εμένα. Φίλοι από μια ομάδα στο Πολιτιστικό που εγώ είμαι προπονητής και αυτοί παίκτες! Λέγαμε να κάνουμε ομάδα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ γιατί πιστεύουμε ότι χωράει στη Ξάνθη. Έτσι ξεκινήσαμε διαδικασίες ρωτήσαμε, βρήκαμε άτομα να μας βοηθήσουν  και χορηγούς και επομένως φτάσαμε μέχρι εδώ. Περιμένουμε απλά έγκριση ΕΟΚ και ΕΚΑΣΑΜΑΘ που είναι τυπικό ζήτημα! Καμιά σχέση πάντως η ομάδα του Πολιτιστικού με τον Άθλο. Μόνο 3 παίκτες έχουμε από την ομάδα του Πολιτιστικού. Γενικά οι παίκτες είναι από τους πολιτιστικούς συν 4 παίκτες έμπειρους! Το ρόστερ θα το ανακοινώσουμε στο άμεσο μέλλον», λέει ο Άλκης Αποστόλου.

Σε ερώτημα του xanthibasket πως διαγράφονται στο μυαλό τους οι στόχοι του σωματείου και αν θα δούμε και ακαδημίες, ο Άλκης Αποστόλου απαντά: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σωματείο υγιές, με άτομα στη διοίκηση αλλά και μέλη με μεράκι και αγάπη για το μπάσκετ. Σκοπός είναι να παίξουν νέα παιδιά στην ομάδα, εξ ου και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας! Από 19 μέχρι 24 και έναν 31 χρονών! Τα παιδιά είναι κατά κύριο λόγο φοιτητές με κάποιους Ξανθιώτες. Σαφώς με το καιρό θα θέλαμε να δημιουργήσουμε και ακαδημίες! Αλλά για αυτό είναι νωρίς. Από τον δεύτερο χρόνο και έπειτα».

Πρόεδρος του νέου σωματείου θα είναι ο Κώστας ο Πασχαλίδης ενώ στο ΔΣ θα μετέχει και ο Ανέστης Δρακόπουλος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του θα ανακοινωθούν μετά την έγκριση από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ. «Αγαπάμε το μπάσκετ και θέλουμε να κάνουμε κάτι όμορφο, χωρίς πολλά και μεγάλα λόγια. Ταπεινά με το κεφάλι χαμηλά, θα δουλεύουμε κάθε μέρα ώστε να βελτιωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα βήμα-βήμα!», καταλήγει ο Άλκης Αποστόλου.