Στο IAAF Challenge της Μαδρίτης αγωνίζεται την Παρασκευή ο Μπανιώτης παρέα με τον Φιλιππίδη

 

Στο IAAF Challenge της Μαδρίτης θα βρεθεί την προσεχή Παρασκευή 22/6 ο Κώστας Μπανιώτης, παρέα με τον Κώστα Φιλιππίδη. Οι δυο άλτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα από τα καλύτερα μίτινγκ της Ευρώπης και μέσα από τον συναγωνισμό να κυνηγήσουν καλές επιδόσεις.

Ο Κομοτηναίος αθλητής αναζητά το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου. Χρειάζεται άλμα πάνω από τα 2,28 μ. στο ύψος, επίδοση που είναι μέσα στις δυνατότητες του. Έχει δείξει στους αγώνες που προηγήθηκαν πως είναι σε καλή κατάσταση, ενώ έχει ξεπεράσει τα 2,31 μ. στα Χειμωνίδεια, πριν λίγες εβδομάδες αλλά το μίτινγκ αυτό δεν αναγνωρίζεται από τον ΣΕΓΑΣ. Ανάμεσα στους αντιπάλους που θα έχει στη Μαδρίτη είναι και ένας εκ των κορυφαίων του αγωνίσματος, ο Ντάνιελ Λισένκο (Ρωσία).

Ο Φιλιππίδης προσπαθεί να βρει το ρυθμό του, ύστερα από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τον περασμένο Μάρτιο. Ο “ασημένιος” πρωταθλητής Ευρώπης τον χειμώνα του 2016 στο Βελιγράδι έχει ξεπεράσει φέτος τα 5,55 μ. και είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ακόμη υψηλότερα. Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει ακόμη ο Γερμανός Τόμπιας Σέρμπαθ και ο συμπατριώτης του Κάρστεν Ντίλα. Μεγάλος στόχος και των δύο είναι ασφαλώς το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου, ο Μπανιώτης βάζει όμως πιο πριν και τους Μεσογειακούς της Ταραγόνα.