ΕΠΣ Έβρου: Επανέρχονται τα σενάρια μείωσης των ομίλων της Β’ Κατηγορίας

 

Πέρυσι ζήσαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι που παιζόταν σε σχεδόν καθημερινή βάση το θρίλερ αν θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας σε τρεις ομίλους ή αν θα συγχωνεύονταν σε δύο.

Τελικά, παρά την φυλλορροή ομάδων, ιδίως από τον βόρειο και κεντρικό Έβρο, αποφασίστηκε να διατηρηθεί το παλιό μοντέλο των τριών ομίλων. Ωστόσο οι ομάδες συνεχίζουν να μειώνονται αντί να αυξάνονται και τα σενάρια αυτά επανέρχονται.

Επιπλέον, για ακόμα μια φορά παρατηρείται υδροκεφαλισμός, αφού υπάρχουν περισσότερες ομάδες στην Αλεξανδρούπολη και τα περίχωρα και γενικά στον Νότο σε σχέση με τον Βορρά.

Έτσι λοιπόν επιστρέφουν και οι σκέψεις για συγχώνευση του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους, Βόρειο και Νότιο, με τον Νότιο να μένει ως έχει και ενδεχομένως να παίρνει μια-δυο ομάδες από τον Κεντρικό Όμιλο και τον Βόρειο να εντάσσει όλες τις υπόλοιπες.

Η απόφαση δεν θα ληφθεί τώρα και θα είναι από τα θέματα συζήτησης της διοίκησης της ΕΠΣ με τα σωματεία. Ωστόσο ο μαγικός αριθμός είναι το 32.

Αν οι ομάδες συνολικά στην Β’ Κατηγορία είναι τόσες ή λιγότερες, τότε το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν δύο όμιλοι και όχι τρεις. Αλλιώς θα παραμείνει το σύστημα ως έχει.

Από εκεί και πέρα, επειδή γίνεται αντιληπτό ότι σε ενδεχόμενο δύο ομίλων θα αυξηθούν κατακόρυφα τα έξοδα για τις ομάδες του νυν βορείου και κεντρικού ομίλου, η ΕΠΣ θα αναζητήσει τρόπο κάλυψης των μετακινήσεων ώστε να μην αποτελούν τροχοπέδη συμμετοχής στο πρωτάθλημα.