(Επαν)ιδρύεται και τέταρτη ομάδα μπάσκετ στην πόλη της Ξάνθης με το όνομα Άθλος

 

Η φήμη κυοφορούνταν από τις αρχές του μήνα, μετά την άνοδο του Λεύκιππου στη Γ’ Εθνική που άφησε την Ξάνθη με μία μόνο ομάδα στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ Ανδρών, τον Αρίωνα. Είχε μεταφερθεί στο πολύ καλά ενημερωμένο μπλογκ xanthibasket αλλά πλέον φαίνεται ότι το νερό έχει κυλήσει στο αυλάκι και  η πληροφορία επιβεβαιώνεται.

Ετσι λοιπόν, μετά την Ασπίδα, τον Αρίωνα και τον Λεύκιππο η πόλη της Ξάνθης τη νέα  αγωνιστική περίοδο θα έχει και τέταρτη εκπρόσωπο που θα αγωνιστεί σε επίσημο πρωτάθλημα μπάσκετ. Ο λόγος για τον Άθλο Ξάνθης, μια προσπάθεια ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ και το βλέπουν σαν μια διασκέδαση και πήραν την απόφαση να μαζευτούν και να επαναφέρουν τον παλιό σύλλογο που είχε αυτό το όνομα.

Όπως αναφέρει το SportsAddict, η νέα ομάδα με πρόεδρο τον Κώστα Πασχαλίδη και προπονητή τον Άλκη Αποστόλου (πρώην παίκτη Αρίωνα και Λεύκιππου Ξάνθης) έχει καταθέσει ήδη επίσημο έτοιμα προς έγκριση στην ΕΟΚ και θα ακολουθήσει και στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ για την συμμετοχή της στο νέο πρωτάθλημα. Θα πρόκειται για μια ομάδα που θα αποτελείται κυρίως απο παίκτες που αγωνιζόταν στο Φιλανθρωπικό Τουρνουά Πολιτιστικών συλλόγων Ξάνθης και έχει ως πρώτο μέλημα την καλή παρέα και να διασκεδάζουν παίζοντας στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Απο την ερχόμενη εβδομάδα όταν και θα έρθει η απάντηση απο την ΕΟΚ αναμένεται να αρχίσουν να γίνονται γνωστά ακόμη περισσότερα για το νέο σύλλογο, αλλά και το ρόστερ με το οποίο θα παραταχθεί στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, επισημαίνει το SportsAddict που παρουσιάζει και την φωτογραφία με την ομάδα που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων και αναμένεται να αποτελέσει την βάση για τον νέο σύλλογο που θα φέρει το όνομα Άθλος Ξάνθης.