Τα αποτελέσματα του διήμερου Ποδηλατικού Φεστιβάλ Ροδόπη Ερύμανθος που έγινε στη Σταυρούπολη Ξάνθης

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες δρόμου και βουνού του 7TH Rodopi-Erymanthos Bike Festiva-7ου Ποδηλατικού Φεστιβάλ Ροδόπη Ερύμανθος που διοργάνωσε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «Δόξα Σταυρούπολης».

Οι αγώνες διοργανώθηκαν το διήμερο 9-10 Ιουνίου μαζί με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την συμμετοχή του Δήμου Ξάνθης και σε συνεργασία με το κατάστημα Sarikos Bikes, το

Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο με την εκκίνηση του αγώνα road στην πλατεία της γραφικής Σταυρούπολης με συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα. Μετά την προεκκίνηση των 16 χλμ. ξεκίνησε η μάχη για την φανέλα του νικητή στο πιο σκληρό και απαιτητικό ανηφορικό κομμάτι του αγώνα με το ποσοστό κλίσης να αγγίζει το 20% και να οδηγεί στον τερματισμό στο καταπράσινο και πανέμορφο δασικό χωριό του Ερύμανθου ύστερα από 1545 μ. υψομετρικής διαφοράς. Νικητής αναδείχθηκε ο Ιωάννης Κυριακίδης του Π.Ο. Βέλος, με τον Κώστα Κωνσταντινίδη από τα 1000 Δέντρα να παίρνει την δεύτερη θέση παρά το τραυματισμό του και τον Άγγελο Φραγκούλη του Θράκα Ιππέα να τον ακολουθεί στην γενική κατάταξη

Την Κυριακή ακολούθησαν τέσσερις αγώνες ορεινής ποδηλασίας στο μαγευτικό δάσος του Ερύμανθου. Η αρχή έγινε με τρείς στροφές των 800 μ. για την κατηγορία Μίνι Μικρά. Οι μικροί αθλητές, το νέο αίμα της ποδηλασίας, έκλεψαν την παράσταση δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στον αγώνα. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Θεόδωρος Βαρελάς από τον Αερωπό Έδεσσας, ακολούθησε ο Αντώνης Παπαδόπουλος Α.Π.Σ. Μαχητής Σερρών στην δεύτερη θέση και τρίτη θέση πήρε ο Λάζαρος Κόκκος  του Α.Σ. Ο Ποδηλάτης. Η κατηγορία Μίνι Μεγάλα αγωνίστηκε στην ίδια διαδρομή με πέντε στροφές με τον Κώστα Ψωμαδόπουλο  του Α.Σ. Ο Ποδηλάτης να παίρνει την πρώτη θέση, τον Ιωάννη Παπαδόπουλο του ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας στην δεύτερη θέση και τον Θεόδωρο Χατζηγιαννίδη του Α.Σ. Ιερισσού Carduus Bikes στην τρίτη θέση.

Συνέχεια είχε ο αγώνας των 12 χλμ. για τους παμπαίδες και πανγορασίδες με 250 μ. υψομετρικά. Την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση πήρανκατά σειρά ο Γιώργος Παπαδόπουλος του ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας, ο Χαράλαμπος Φυντάνης του Α.Σ. Ο Ποδηλάτης και ο Γιώργος Τρέντος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Οι κατηγορίες παίδων, γυναικών και FUN αγωνίστηκαν στην διαδρομή των 22 χλμ. με ενδιαφέρουσες εναλλαγές δύσκολων μονοπατιών και ανηφορικών δασικών δρόμων.Οι νικητές της κατηγορίας παίδων ήταν με σειρά οι Νικόλαος Γεωργιάδης του Α.Σ. Μαχητές Πεύκων, Λεωνίδας Γεωργιάδης του Π.Ο. Βέλος και Αναστάσιος Κέσογλου του Α.Σ. Μαχητές Πεύκων. Στην κατηγορία FUN είχαμε τον Αλέξη Σκευαράκη του ΒΑΟ, τον Πάρη Δημητριάδη του Factory Cyclist Club και Ηλία Τρέντο του Πανσερραϊκού στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία γυναικών η Καίτη  Ελευθεριάδου του Π.Ο. Βέλος κατέκτησε την πρώτη θέση, στην δεύτερη θέση η Μαρία Αντωνιάδου της Δόξας Σταυρούπολης» και στην τρίτη θέση η Μαλαματένια Βαβατζιανή του Α.Π.Σ. Μαχητής Σερρών κ ακολούθησαν η Παναγιώτα Κάσπαρη του Π.Ο. Βέλος και η Έλενα Τάτσιου της  Δόξας Σταυρούπολης στην τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα σε έναν δύσκολο και απαιτητικό mtb αγώνα.

Στην μεγάλη διαδρομή των 44 χλμ. αγωνίστηκαν οι κατηγορίες ανδρών, εφήβων και όπεν. Στο κυνήγι της φανέλας του πρώτου νικητής αναδείχθηκε ο Κώνσταντίνος Κωνσταντινίδης από τα  1000 Δέντρα, ακολούθησαν με σειρά ο Γεώργιος Τσουλουχάς του Π.Σ.Ξ. Πήγασος και ο Γιώργος Σιώνης του ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας.

Όσο αφορά στην Open κατηγορία νικητής αναδείχθηκε ο Αθανάσιος Καβουρτζικλής του Θράκα Ιππέα, την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Δημήτριος Αζας και στην τρίτη θέση ανέβηκε οΣταύρος  Γιδουλίδης από τους Μαχητές Σερρών.

Ξεχωριστή βράβευση έγινε για τους αθλητές που αγωνίστηκαν και στους δύο αγώνες του διημέρου με τον Κώστα Κωνσταντινίδη από τα 1000 Δέντρα να ανεβαίνει στην πρώτη θέση του βάθρου,τον Γρηγόρη Καραμτζά του ΠΑΣ Αερωπός Έδεσσας στην δεύτερη θέση και τον Νικήτα Καλλίτση του Π.Ο.Βέλος στην τρίτη θέση. Η μόνη γυναίκα που έτρεξε και τους δύο αγώνες ήταν η Μαρία Αντωνιάδου από την ομάδα της Δόξα Σταυρούπολης και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

«Ευχαριστούμε ολόψυχα τους πάνω από 250 αθλητές που μαζί με τις οικογένειές τους ήρθαν στον τόπο μας πιστοί κάθε χρόνο στο ραντεβού τους και στους δύο αγώνες μας τέτοια εποχή, ενθουσιάστηκαν με τις ομορφιές του,θαύμασαν την φιλοξενία μας και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά», επισημαίνουν οι διοργανωτές της Δόξας Σταυρούπολης.