Masters 2018: Το fair play της χρονιάς από τον Ξανθιώτη Γιώργο Τερζόγλου στη Θεσσαλονίκη

 

Ο πρώτος ημιτελικός του Masters στην Πλατεία Αριστοτέλους στην θεσσαλονίκη κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στις κατάμεστες εξέδρες, οι πιο έμπειροι Θεσσαλονικείς Νιώπας-Παπαδημητρίου, έκαμψαν στην μίνιμουμ διαφορά, την αντίσταση των νεαρών και φορμαρισμένων Μπανιώτη-Τερζόγλου από την Θράκη.

Οι κάτοχοι του τίτλου προκρίθηκαν για 11η φορά σε τελικό Master επικρατώντας 2-1 σετ (21-13,15-21, 19-17) με τον Παπαδημητρίου να βγάζει την τελευταία άμυνα και τον Νιώπα να καρφώνει επιτυχημένα.

Όμως η φάση που ανέβασε το θερμόμετρο του ενθουσιασμού στην εξέδρα έγινε στο 15-15 του 3ου σετ. Ο Παπαδημητρίου κάρφωσε, οι διαιτητές έδειξαν άουτ αλλά ο Τερζόγλου από την Ξάνθη, τηρώντας το fair play, υπέδειξε στον πρώτο ρέφερι ότι είχε επαφή στο μπλοκ με τον πόντο (16-15) να πηγαίνει στους Θεσσαλονικείς.

Για τα επόμενα λεπτά, οι θεατές, όρθιοι, αποθέωσαν για την αντίδρασή του, τον Τερζόγλου, ενώ οι αντίπαλοι Νιώπας και Παπαδημητρίου έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν. Η ίδια η Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης χαρακτήρισε την ενέργεια του παίκτη του Ερμογένη Ξάνθης ως fair play της χρονιάς, καθώς έγινε και σε κρίσιμο χρονικά σημείο.