Απέχει από την περιοχή αλλά επανεμφανίστηκε για να πάρει το πτυχίο του από το ΔΠΘ ο πρώτος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ

 

Περί των 100 μεταπτυχιακών φοιτητών παρέβαλαν τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών τους από τη Νομική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατά τη μεσημεριανή τελετή της Πέμπτης 7 Ιουνίου, στο κεντρικό αμφιθέατρο της Νομικής Κομοτηνής, στην πανεπιστημιούπολη.

Μικρότεροι και μεγαλύτεροι σε ηλικία, όλοι τους μοιράστηκαν την ίδια χαρά για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τους τίτλου.

Άλλοι άγνωστοι στην περιοχή, άλλοι γνώριμες φυσιογνωμίες. Ανάμεσά τους ένας πρώην περιφερειάρχης και πρώην νομάρχης Ροδόπης, αποδεικνύει ότι “γηράσκει δ’ αεί πολλά διδασκόμενος” και πως το μεταπτυχιακό ηλικία δεν κοιτά. Πρόκειται για τον Άρη Γιαννακίδη, γνωστό αυτοδιοικητικό της περιοχής ο οποίος απόκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Μετά και τον κύριο τίτλο σπουδών του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολούθησε μία πολύχρονη αυτοδιοικητική καριέρα. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει επιλέξει να παραμείνει στην αφάνεια για να επανέλθει χθες παραλαμβάνοντας τον τίτλο των μεταπτυχιακών σπουδών του από τη Νομική Κομοτηνής.

Ο Άρης Γιαννακίδης μάλιστα ήταν κι ο πρώτος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς οι Περιφέρειες – όπως τις γνωρίζουμε – ισχύουν από το 2011. Τότε, στις πρώτες περιφερειακές εκλογές του 2011, ο Άρης Γιαννακίδης, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, εξελέγη περιφερειάρχης στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 51,4% έναντι 48,5% για τον αντίπαλό του Γιώργο Παυλίδη από τη Νέα Δημοκρατία.

Στις επόμενες περιφερειακές εκλογές το 2014, ο Γιαννακίδης ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο από τον Παυλίδη, με ποσοστά 43,6 και 56,3% αντίστοιχα.  Χθες πάντως παρέλαβε το μεταπτυχιακό του στη Νομική και η παρουσία του απόντος αυτοδιοικητικού από την περιοχή σίγουρα θα συζητηθεί.

 

Πηγή:  http://www.xronos.gr/