Προχωρά στην διεξαγωγή 3on3 η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης με… επίθεση στους διοργανωτές του Εργασιακού Τουρνουά

 

Επίθεση στους διοργανωτές του Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ της Αλεξανδρούπολης εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Ολυμπιάδα, με αφορμή την μη διάθεση συμφωνημένης όπως υποστηρίζει ημερομηνίας για διεξαγωγή του ετήσιου τουρνουά 3on3 που διοργανώνει κάθε Ιούνιο.

Τελικά η διοργάνωση του 3on3 θα πραγματοποιηθεί μόνο για τις μικρές ηλικίες, ενώ για τους μεγάλους θα γίνει στο τέλος του καλοκαιριού (στην φωτογραφία οι νικητές παλιότερου 3on3 τουρνουά που διοργάνωσε η Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης).

Η Ολυμπιάδα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ωστόσο εξέφρασε αναλυτικά όλο το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τους υπευθύνους του Εργασιακού Τουρνουά, στο οποίο και η Ολυμπιάδα συμμετέχει:

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους φίλους της Ολυμπιάδας και γενικότερα όσους αγαπούν το μπάσκετ, για την αιτία που οδήγησε στον αποκλεισμό μας από το κλειστό γήπεδο της Αλεξανδρούπολης, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την αναβολή του τουρνουά 3X3 που κάθε χρόνο διοργανώνουμε στην πόλη στα μέσα Ιουνίου.

Στις αρχές Μαρτίου του 2018 υπήρξε μια συμφωνία με τους διοργανωτές του εργασιακού τουρνουά μπάσκετ, ώστε εκείνοι από τη μεριά τους να δεσμεύσουν όλα τα Σαββατοκύριακα από τέλη Απριλίου μέχρι και τον Ιούλιο, και όταν ορίσουμε την ημερομηνία διεξαγωγής του 3X3 της Ολυμπιάδας να μετατεθεί η ΜΙΑ (1) αγωνιστική του εργασιακού.

Αντ’ αυτού, η Ολυμπιάδα παραχώρησε μία προπονητική ώρα, από τις μόλις δύο που της έχουν διατεθεί, προς διευκόλυνση του εργασιακού τουρνουά, παρόλο που ως γνωστόν οι προπονήσεις της ομάδας συνεχίζονται κανονικά μέχρι και σήμερα σε όλα τα τμήματα. Επίσης, μία ομάδα αποτελούμενη από στελέχη και αθλητές της Ολυμπιάδας δήλωσε συμμετοχή στο εργασιακό τουρνουά ως ένδειξη αποδοχής του θεσμού.

Ωστόσο, όταν τους δηλώσαμε την ημερομηνία διεξαγωγής του 3X3 λάβαμε την απάντηση ότι λόγω φόρτου δεν μπορούν να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα. Στην πρότασή μας να αρχίσουν τα παιχνίδια του εργασιακού τουρνουά για δύο μέρες στις 16:30 αντί 17:00 και να τελειώσουν μία ώρα αργότερα, ώστε να μετατεθούν τα παιχνίδια του ενός Σαββατοκύριακου που χρειαζόταν για την διεξαγωγή του 3X3, λάβαμε δεύτερη άρνηση με την αιτιολογία ότι δεν μπορεί να μετατεθεί αγώνας του εργασιακού λόγω των αντιδράσεων των αγωνιζομένων.

Η εκτίμηση μας είναι ότι όταν οι δικαιολογίες είναι φθηνές όλοι μπορούν να έχουν από μία. Αυτές οι κινήσεις που στόχο έχουν να πλήξουν την αξιοπιστία του Συλλόγου προφανώς και δεν μας πτοούν. Αντίθετα, δείχνουν έλλειψη συνεργασίας και σκοπιμότητα που κάθε άλλο παρά ταιριάζει σε ανθρώπους του αθλητισμού.

Για μας αυτές οι διοργανώσεις έχουν σκοπό να φέρουν κοντά στο άθλημα του μπάσκετ περισσότερους φίλους.

Έτσι κόντρα στα εμπόδια και στη μη υλοποίηση της αρχικής συμφωνίας, θα διοργανώσουμε στον περιορισμένο χρόνο που απομένει στις 15, 16 και 17 Ιουνίου 2018 τουρνουά 3X3 για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με την υπόσχεση προς τους μεγάλους το δικό τους τουρνουά 3X3 να διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου.

Ραντεβού στα γήπεδα».