ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Εσωτερική «κόντρα» των παικτών του Λεύκιππου με τα μέλη της διοίκησης και επώνυμους φίλους της ξανθιώτικης ομάδας

 

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κλειστό Γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» φιλικό παιχνίδι της πρωταθλήτριας αντρικής ομάδας του Λεύκιππου Ξάνθης με μέλη της διοίκησης του σωματείου και γονείς που έχουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες του συλλόγου.

Όπως διαβάζουμε στο μπλογκ της εφημερίδας “Μαχητής”, με την ομάδα της Διοίκησης του Λεύκιππου αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων ο Πασχάλης Λύρατζης, πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού, ο Θανάσης Τσιρχόγλου, Γενικός Αρχηγός του Παιδικού Αγωνιστικού Τμήματος της ομάδας, ο επιχειρηματίας Βασίλης Εξηνταβελόνης, ο Τάσος Ζάρας, Υπεύθυνος Ιματισμού του σωματείου, ο Χρήστος Σοφίας, Γενικός Αρχηγός του Αντρικού Τμήματος, ο δικηγόρος Θωμάς Ξανθόπουλος, Β’ Αντιπρόεδρος του Λεύκιππου, ο Προπονητής των Ακαδημιών της ομάδας Παναγιώτης Πεχλιβανίδης και ο Αστέριος Ιωαννίδης, Εκπαιδευτικός – Γυμναστής.

Την ομάδα της Διοίκησης κόσμησαν και πολλοί φίλοι της ομάδας με την αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία τους.  Μεταξύ των φίλων του Λεύκιππου αγωνίστηκε ο Μπάμπης Κυρλίδης, Γραμματέας της ΕΠΣ Ξάνθης αλλά και δεινός καλαθοσφαιριστής καθώς ακόμα και την δημοσιογραφική του καριέρα από το μπάσκετ την ξεκίνησε, καθώς και οι λαμπερές γραμματείς των κ.κ. Σαββίδη και Παπαδοπούλου, Τιζέν Τεφίκογλου και Εμίν Μπεν Γκιουλ.

Με την ομάδα του Αντρικού, που από του χρόνου θα εκπροσωπεί την Ξάνθη στην Γ’ Εθνική Κατηγορία (όπου θα αγωνίζεται και η Ασπίδα Ξάνθης, μετά από τον υποβιβασμό της από τη Β’ Κατηγορία) αγωνίστηκε το πετυχημένο δίδυμο που οδήγησε το Λεύκιππο στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, ο προπονητής  Σωτήρης Κοκκινόπουλος και ο βοηθός του Νίκος Ρετζέπης και οι νταμπλούχοι καλαθοσφαιριστές Χρήστου, Παϊτάρης, Στεργίου, Κάλφας, Δώδος, Νταβουλτζόπουλος, Κούτρας και Παλλάκης.   

Προπονητής της ανδρικής ομάδας σε αυτό το ξεχωριστό φιλικό ήταν ο πρόεδρος Ματθαίος Σαββίδης με βοηθό τον Έφορο και Φροντιστή της ομάδας Αποστόλη Αποστολίδη, ενώ την ομάδα της Διοίκησης καθοδήγησε με μαεστρία η… σύζυγος του Ματθαίου Σαββίδη, γυναικολόγος και πρώην μπασκετμπολίστρια Νεκταρία Παπαδοπούλου, που είχε στο πλευρό της την καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Έφη Τσίτσκαρη.

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Μαχητή”, το παιχνίδι ήταν σκληρό από την αρχή και κάτω από τα δύο καλάθια λάμβαναν χώρα… ομηρικές μάχες. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ συνεχώς, ενώ δεν έλειψαν και πολλές… πτώσεις στο έδαφος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, το παιχνίδι είχε μία άγρια ομορφιά καθώς και ενώ η ομάδα της Διοίκησης προηγούνταν με σκορ 73-70, ισοφάρισε ο Σωτήρης Κοκκινόπουλος με τρίποντη “βόμβα” από τα 7,5 μέτρα για την ανδρική ομάδα με τη λήξη του αγώνα στην εκπνοή του χρόνου. Οι παίκτες της Διοίκησης έπεσαν πάνω στο διαιτητή και στα μέλη της Γραμματείας, αμφισβητώντας έντονα το καλάθι ως εκπρόθεσμο και ακολούθησε… γενική σύρραξη και επεισόδια. Εκτοξεύθηκαν απειλές για καταγγελίες προς… Fiba, Ευρωλίγκα και αθλητικά δικαστήρια για αλλοίωση αποτελέσματος, αλλά τελικά το καλάθι μέτρησε και η παράταση… ματαιώθηκε από το διαιτητή.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για…..του χρόνου, ενώ σε δηλώσεις τους τα μέλη της ομάδας της Διοίκησης τόνισαν ότι δεν έπαιξαν αρκετά σκληρά γιατί λυπήθηκαν τους νταμπλούχους που ήταν ξενυχτισμένοι από το προηγούμενο βράδυ, καθώς γιόρταζαν μέχρι πρωίας. Ωστόσο όλοι πλέον στον Λεύκιππο τονίζουν ότι η εβδομάδα των πανηγυρισμών έληξε και πλέον μπαίνει μπροστά ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς…

 width=