Χάλκινος ο Μπανιώτης στην Ισπανία, επιδίωξε αλλά δεν κατάφερε (ακόμα) το όριο για το Ευρωπαϊκό

 

Ο Κώστας Μπανιώτης αγωνίστηκε στο μίτινγκ που έγινε στην πόλη Αντουχάρ καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στον αγώνα εκεί, ξεπερνώντας  τα 2,24 μ.

Ο Κομοτηναίος πρωταθλητής μας στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να ανέβει πάνω από τα 2,28 μ. και να ξεμπερδέψει με το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου ξεκίνησε τον αγώνα του στα 2,20 μ., κι έπειτα ξεπέρασε με την τρίτη τα 2,24 μέτρα, ενώ στη συνέχεια επέλεξε να αφήσει το 2,26 μ. και να ανέβει στο 2,28 μ., που είναι το όριο για το Βερολίνο.

Άλλωστε ο στόχος δεν είναι οι πρωτιές σε αυτά τα μίτινγκ αλλά οι επιδόσεις που ανοίγουν δρόμους για τα μεγάλα ραντεβού. Χάθηκε μια ευκαιρία, αλλά θα υπάρχουν πολλές ακόμα στην συνέχεια.

Ο πρωταθλητής μας, θα έχει την ευκαιρία να παραμείνει για προετοιμασία στην Ισπανία και στις 8 του μηνός να συμμετάσχει στο μίτινγκ, που θα γίνει στην Ουέλβα.

Υπενθυμίζουμε στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε τα 2,31 μ.  κι έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Βρέθηκε τρεις πόντους πάνω από το όριο, αλλά το συγκεκριμένο μίτινγκ δεν είναι επίσημο του ΣΕΓΑΣ και έτσι η επίδοση δεν μετρά ως όριο για το Ευρωπαϊκό του Βερολίνου.