Β’ Εθνική: Νίκη επιλαχούσας… ανόδου στην Α2 για τον Ιπποκράτη του Χάρη Κουλουριώτη

 

Ο Ιπποκράτης Κω του Χάρη Κουλουριώτη ήταν ο νικητής στο μπαράζ για των ομάδων που κατέκτησαν τις τρίτες θέσεις από Νότιο και Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής, κερδίζοντας το Πευκοχώρι στο «Σαλούν» με 64-57, ενώ ο Τρίτωνας σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έλαβε τόπο στον Βόλο, νίκησε στην παράταση τους Ίκαρους Σερρών με 86-78, κατακτώντας την πέμπτη θέση. 

Έτσι, μετά τα παιχνίδια αυτά, η σειρά προτεραιότητας  για τις ομάδες σε περίπτωση ανακατάταξης σε Basket League και A2 Ανδρών είναι Ιπποκράτης Κω, Πευκοχώρι, Τρίτωνας και Ίκαροι Σερρών.

Η ομάδα του Κουλουριώτη, ο οποίος σκέφτεται την παραμονή στην όμορφη Κω παρά τις προτάσεις από ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, έδειξε ότι ήθελε περισσότερο την συγκεκριμένη θέση, και στο παιχνίδι με το σκληροτράχηλο Πευκοχώρι, δεν έχασε σε κανένα σημείο του το προβάδισμα.

Στο κλειστό του Βόλου, μπορεί οι Ίκαροι να είχαν ένα ελαφρύ προβάδισμα μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά ο Τρίτωνας του Μιχάλη Μιχελάκου έδειξε την ποιότητα του, και με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση (72-72), πήρε τη νίκη με 86-78, παίρνοντας την καλύτερη θέση στην ιστορία του, εδώ και 40 χρόνια.