Επιτυχία στο διήμερο αναρρίχησης για παιδιά στο κέντρο της Κομοτηνής

 

Σε ένα μοναδικό διήμερο ενημέρωσης  και διασκέδασης προσκάλεσε στις 26 και 27 Μαΐου το κοινό της Κομοτηνής η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

 width=

Στον αύλειο χώρο του ΚΕΠ στήθηκε ενημερωτικό περίπτερο όπου έμπειροι διασώστες «σύστησαν» στον κόσμο τις δράσεις, τα τμήματα και τον εξοπλισμό διάσωσής, ενώ τα παιδιά γνώρισαν για πρώτη φορά το άθλημα της αναρρίχησης, μιας και στον χώρο λειτουργούσε αναρριχητικός πύργος.

Οι έμπειροι διασώστες δίδαξαν τα μυστικά του αθλήματος στους μικρούς αναρριχητές, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Ευστάθιος Γκεβρέκης τόνισε εμφατικά πως τηρήθηκαν όλα τα μέτρα και οι κανόνες ασφαλείας και πως όλα λειτουργούσαν υπό την επίβλεψη έμπειρων διασωστών.

Όπως αναφέρει ο Παρατηρητής της Θράκης, από όπου και οι φωτογραφίες, «τα παιδιά αποδείχθηκαν γεννημένα αθλητές και μέσα από την αναρρίχηση εξερεύνησαν μία μεγάλη γκάμα από σωματικά και ψυχικά οφέλη».

 width=

Πρόκειται, εξάλλου, για ένα διασκεδαστικό παιχνίδι που τους επιτρέπει να «ξεφεύγουν» από την ζώνη ασφαλείας τους μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, να διαχειρίζονται τον φόβο τους και να αποκτούν αυτοπεποίθηση.

Ο πρόεδρος της ομάδας Στάθης Γκεβρέκης υπογράμμισε με βαρύτητα πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, ώστε να είναι ο κάθε πολίτης σε θέση να προβεί σε άμεσες ενέργειες σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος. Εξ ου και μέλη της ομάδας πραγματοποίησαν μαθήματα ώστε όλοι να αποκτήσουν τις σωστές πληροφορίες και να γνωρίζουν μέσα σε ποια πλαίσια μπορούν να ενεργούν.