Διοικητικές εξελίξεις στον ΑΟΞ! Τέλος από το ΔΣ της ΠΑΕ οι Γιάννης Παπαδημητρίου, Πέτρος Δαμκαλής και Κοσμάς Λαδάς

 

Σε  διοικητικές ανακατατάξεις προχώρησε το τελευταίο διάστημα η ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ. Για την ακρίβεια, τρία από τα οκτώ μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας έπαψαν να συμμετέχουν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να αντικατασταθούν.

Ο λόγος για τους Γιάννη Παπαδημητρίου, Πέτρο Δαμκαλή και Κοσμά Λαδά. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε εισέλθει στο ΔΣ της ΠΑΕ πριν τέσσερα χρόνια και μάλιστα είχε ρόλο β’ αντιπροέδρου, όταν στην θέση του πρώτου αντιπροέδρου ήταν ο αείμνηστος Βασίλης Κοντοβαζαινίτης.

Στις αρχές του 2017 είχε γίνει γνωστό από το ThrakiSportS ότι βρίσκεται εκτός ΔΣ της ΠΑΕ, ενώ τότε είχε εισέλθει σε αυτό ο Γιώργος Κασναφέρης, ωστόσο μετά τις καλοκαιρινές ανακατατάξεις, έπειτα και από την παραίτηση του μέχρι πέρυσι διευθύνοντος συμβούλου Νίκου Επιτρόπου, ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε επιστρέψει στην διοίκηση της ΠΑΕ ως απλό μέλος.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρξει δημοσιεύματα που έφερναν τον Γιάννη Παπαδημητρίου κοντα στην… μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, έπειτα από σχετικό αίτημα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο τα σενάρια αυτά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Πανόπουλου.

Πέρα από την απουσία του ονόματος του Γιάννη Παπαδημητρίου, στο νέο διοικητικό σχήμα απουσιάζουν άλλα δύο ονόματα. Ο Πέτρος Δαμκαλής από την Αλεξανδρούπολη σταθερά μετείχε στα ΔΣ της ΠΑΕ την τελευταία 12ετία (από το 2006), όπως άλλωστε και ο μεγαλύτερος αδερφός του Νίκος. Ο τελευταίος ωστόσο παραμένει κανονικά και στη νέα τάξη πραγμάτων ενώ ο Πέτρος φέρεται επισήμως τουλάχιστον να μην μετέχει.

Ανάλογα ισχύουν και για τον Κοσμά Λαδά, ο οποίος επίσης δεν ανήκει πλέον στο ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ και το όνομα του οποίου είχε εμφανιστεί ξανά στα διοικητικά πράγματα της ΠΑΕ τον τελευταίο ένα χρόνο. Με απλά λόγια, σε σχέση με το οκταμελές Δ.Σ. που είχαμε στην έναρξη της αγωνιστικής σεζόν μετά την ξαφνική για τους πιο πολλούς παραίτηση Επιτρόπου, έχουμε στο νέο σχήμα τρεις επιπλέον αποχωρήσεις χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι, αλλά καμία μα καμία νέα είσοδο ή αντικατάσταση.

Σε σχέση με το προεδρείο η κατάσταση παραμένει ως είχε. Πρόεδρος είναι ο Άρης Πιαλόγλου που έχει αναλάβει και καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, αντιπρόεδρος ο Γιώργος Στράτος, ενώ ως απλά μέλη εμφανίζονται στο νέο πενταμελές σχήμα ο Νίκος Δαμκαλής, ο Γιώργος Μπερμπέρογλου και ο Νικόλαος Χαλαβαζής καθώς έχει επιλεγεί να μην οριστούν συγκεκριμένα καθήκοντα γενικού γραμματέα και ταμία.