ΕΠΣ Έβρου: Ώρα εκλογών! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο Διδυμότειχο…

 

Στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιείται σε γνωστό ξενοδοχείο του Διδυμοτείχου η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, που θα αναδείξει μέσω αρχαιρεσιών τη νέα διοίκηση που θα ηγηθεί του πιο ακριτικού ποδοσφαιρικά νομού για την επόμενη τετραετία.

Ο Παντελής Χατζημαρινάκης, μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας της Ένωσης, θα είναι δεδομένα ο έκτος χρονικά πρόεδρος στην ιστορία της ΕΠΣ Έβρου, αφού το ψηφοδέλτιο το οποίο κατέβασε με τους συνεργάτες του είναι το μοναδικό που συμμετέχει στην διαδικασία, ενώ απλά υπάρχει και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, μετά την λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση υποψηφιοτήτων έπαψε να υπάρχει και το έντονο παρασκήνιο που προηγήθηκε και έφερε στο νομό Έβρου για μερικές ημέρες ένα πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι ιδιοκτήτες των οποίων ενδιαφέρθηκαν για τις εκλογές.

Πλέον ενόψει των εκλογών της Τετάρτης το μόνο ενδιαφέρον που υπάρχει είναι να φανεί αν θα υπάρξουν λευκά ή άκυρα και σε ποιον βαθμό ο μοναδικός ανεξάρτητος υποψήφιος θα μπορέσει να διεμβολίσει το “μπετόν αρμέ”  ψηφοδέλτιο του Χατζημαρινάκης ώστε να εκτοπίσει έναν από τους συμβούλους του.

Αυτή θα είναι η τελευταία γενική συνέλευση στην οποία θα προεδρεύσει ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Καραβασίλης, ο οποίος εγκαταλείπει τα διοικητικά της ΕΠΣ Έβρου μετά από 30 χρόνια παρουσίας στο ΔΣ, τα τελευταία δώδεκα ως πρόεδρος, που τον έφεραν μάλιστα μέχρι και τη θέση του ταμία στην ΕΠΟ.

Από το παλιό ΔΣ πέραν του Χατζημαρινάκη μόνο άλλα δύο μέλη έχουν θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για να συνεχίσουν να στελεχώνουν την διοίκηση της ΕΠΣ Έβρου και με το νέο καθεστώς. Ο λόγος για τον Σίμο Σανδραμάνη που ήταν πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων την τελευταία σεζόν και τον Δημήτρη Φαλέκα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην γενική συνέλευση και ψήφου έχουν όσα σωματεία παρουσίασαν ενεργή δραστηριότητα τον τελευταίο ένα χρόνο, τα οποία υπολογίζονται σε περίπου 50. Το γεγονός ότι ιστορικά σωματεία αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο και χωριά ολόκληρα ερημώνουν και δεν εκπροσωπούνται ποδοσφαιρικά είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση.

Στην φωτογραφία ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Καραβασίλης και ο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις διάδοχός του Παντελής Χατζημαρινάκης, αν και πρέπει να διευκρινιστεί ότι από τις εκλογές θα προκύψει απλά το νέο ΔΣ και η Εξελεγκτική Επιτροπή ενώ τα αξιώματα θα καθοριστούν μετά την πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου.