Ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα σε Ροδόπη και Δράμα! Ο χάρτης της νέας σεζόν στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

 

Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο τα πρωταθλήματα  της ΕΠΣ Θράκης αλλά και αυτό της ΕΠΣ Δράμας συμπληρώνοντας  εκτός απροόπτου τον 1ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής  ο οποίος εαν δεν περασουν οι προτάσεις για αλλαγες για αύξηση ομάδων στις επαγγελματικές θα γίνει με 14 ομάδες.

Έτσι όπως είναι γνωστό μια από τις ομάδες που θα συμπληρώσουν τον 1ο όμιλο θα είναι ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Θράκης ΠΑΟΚ Κοσμίου που θα ελιναι και η μοναδική εκπρόσωπος της Ροδόπής στην κατηγορία μετά τον υποβιβασμό των Προσκυνητών και της Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου. Η αλλη ομάδα που έγινε γνωστή είναι η ΑΕ Καλαμπακίου που μετά το κύπελλο κατέκτησε και το πρωτάθλημα κόβωντας πρωτη το νήμα με 72 βαθμούς στην κόντρα της με τον ιστορικό Πανδραμαικό (71 βαθμοί) κάνοντας το νταμπλ και θα είναι η μοναδική από τον νομό Δράμας μετά και τον υποβιβασμό του Μέγα Αλέξανδροου  Ξηροποτάμου.

Η αποτυχία του Απόλλωνα Παραλιμνίου να εξασφαλίσει μέσα από τα μπαράζ την άνοδό του στην Football League, την οποία εξασφάλισαν Ηρακλής και Βόλος από τον όμιλο του Βορρά, κρατά τον φετινό πρωταθλητή του 1ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής αντίπαλο και τη νέα σεζόν των πέντε ομάδων της Θράκης, όπου θα είναι και ο ιστορικός Πανσερραϊκός, ενώ από το Νομό Σερρών θα έχουμε την Ελπίδα Σκουτάρεως αλλά και τον Εθνικό Σιδηροκάστρου που κατεκτησε το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Σερρών και επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά από πέντε χρόνια.

Τεσσερις ομάδες θα έχει και ο Νομός Καβάλας αφού θα συμμετάσχουν ο ιστορικός ΑΟ Καβάλας, ο εκπληκτικός Αετός Ορφανού, ο Νέστος Χρυσούπολης που παρέμειναν στην κατηγορία καθώς και ο  πρωταθλητής Κεραυνός Πέρνης των πολλών Ξανθιωτών παικτών που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα παίξει στη Γ’ Εθνική.

Τέλος από την Θρακη εκτός του Κοσμίου, από τον Έβρο στο νέο πρωτάθλημα θα λάβει μέρος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που θα αντικαταστήσει την ΑΕ Διδυμοτείχου που υποβιβάστηκε, ενώ η  Ξάνθη θα έχει τριπλή παρουσία με Άρη Αβατου και Ορφέα Ξάνθης  που παρέμειναν στην Γ’ Εθνική και Ασπίδα Ξλανθης που ανέβηκε ως πρωταθλήτρια και μάλιστα με το απόλυτο των νικών.

Συνοπτικά, ο νέος χάρτης του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής διαμορφώνεται ως εξής (με τρεις ουσιαστικά εκκρεμότητες να έχουν απομείνει):

Νομός Έβρου (1 ομάδα): Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Νομός Ροδόπης (1 ομάδα):  ΠΑΟΚ Κοσμίου

Νομός Ξάνθης (3 ομάδες): Αρης Αβάτου, Ορφέας Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης

Νομός Δράμας (1 ομάδα): ΑΕ Καλαμπακίου

Νομός Καβάλας (4 ομάδες): ΑΟ Καβάλας, Αετός Ορφανού, Νέστος Χρυσούπολης, Κεραυνός Πέρνης.

Νομός Σερρών (4 ομάδες): Απόλλωνας Παραλιμνίου, Ελπίδα Σκουτάρεως,  Εθνικός Σιδηροκάστρου, Πανσερραϊκός.