Ο χάρτης της νέας σεζόν στο Πρωτάθλημα Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ

 

Ολοκληρώθηκε την Κυριακη στην Δράμα με τον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ο φετινός μαραθώνιος που βρήκε τον Λεύκιππο Ξάνθης πρωταθλητή αφού στον τελικό έκανε περίπατο με τον Αστερα Καβάλας και έτσι για πρώτη φορά θα συμμετέχει στην Γ’ Εθνική, από την οποία αποχωρεί μετά από 3 χρόνια η ΑΕ Κομοτηνής.

Εκτός από την ομάδα της Κομοτηνής στο πρωταθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ επιστρέφει και ο Ορφέας Νέου Σκοπού Σερρών που υποβιβάστηκε έχοντας 26 ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Συνεπώς σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε θα έχουμε τουλάχιστον μία ομάδα παραπάνω στο Πρωτάθλημα Ανδρών, αν και φημολογούνται και νέες εμφανίσεις ή επανεμφανίσεις, ενώ κανείς δεν ξέρει αν ο Ηρακλής Καβάλας που αποχώρησε μεσούσης της σεζόν, θα κατεβάσει ξανά ομάδα.

Αν δεν αλλάξει πάντως κάτι, πράγμα όχι αδύνατο αφού συνήθως έχουμε αρκετές προσαφαιρέσεις, θα πάμε και τη νέα σεζόν σε ένα Πρωτάθλημα Ανδρών σε μια ενιαία κατηγορία και χωρισμένο σε δυο ομίλους, με την τομή να μπαίνει προφανώς στην Καβάλα. Για την ώρα και με τα υπάρχοντα δεδομένα, σχημαρτίζονται με αυτόν τον τρόπο δύο όμιλοι από 12 ομάδες ο καθένας.

Συνοπτικά ο χάρτης της ΕΚΑΣΑΜΑΘ για τη σεζόν 2018-19 με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει ως εξής:

Α’ Ομιλος: ΚΑΟ Δράμας, Πανσερραικός, ΑΟ Σερρών, Παγγαίο Καβάλας, Ρούπελ Σιδηροκάστρου, Προσοτσανη Δράμας, Τιτάνες Δραμας, Ηράκλεια Σερρών, Απόλλων Δράμας, Δοξάτο Δράμας, Μακεδόνες Κρηνίδων, Δόξα Βόλακα

Β’ Ομιλος: ΑΕ Κομοτηνής, Δημοκρίτειο Κομοτηνής, Αστέρας Καβάλας, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Αρίων Ξάνθης, Αίας Κομοτηνής, Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης, Φιλία Ορεστιάδας, Αγία Βαρβάρα, Θύελλα Φερών, ΑΟ Καβάλας, Έβρος Σουφλίου.