ΕΠΣ Θράκης: Επεισοδιακή ματσάρα με δοκάρια και αποβολές χάρισε στο Κόσμιο τη νίκη επί του Ιάσμου και κούπα μετά από 6 χρόνια

 

Την νίκη που επιθυμούσε ώστε να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα της ισόβαθμης Ελπίδας Σαπών πήρε ο ΠΑΟΚ Κοσμίου και αναδείχθηκε πρωταθλητής της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης μετα από σχεδόν 6 χρόνια και την σεζόν 2011-12 κατακτώντας το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και θα εκπροσωπεί το νομό Ροδόπης στην Γ’ Εθνική μετά από πέντε χρόνια.
Τα μωρά του Σαββα Αιβάζη απέναντι σε μια ομάδα που είχε με διαφορά το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας, αλλά έκανε όλη τη σεζόν πολλά λάθη διοικητικά με πολλές αλλαγές προπονητών και παικτών, αν και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μετά και το παιχνίδι στις Σαπες, πήραν κεφαλι στο σκορ με 2-0 με την λήξη  του ημιχρονου έχοντας και ευνοικό αέρα που επηρέασε αρκετά τους φιλοξενούμενους.
Με το καλημερα παραλίγο να είχαμε ένα απίστευτο τερμα με τον τερματοφυλακα του Κοσμίου με ελεύθερο και με την βοήθεια του ανέμου να στελνει την μπαλα στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Παπουτσίδη, αυτη να καταλήγει στον Χατζητουλούση που απο καλή θεση έστειλε την μπλα πάνω στα χερια του πεσμένου πορτιέρο του Ιάσμου. Το σκορ ανοιξε οταν στο 15′ ο Φώτης Ξενάκης μετά από λάθος της άμυνας του Ιάσμου, έδωσε στον Χατζητουλούση ο οποίος προ κενής εστίας σημείωσε το 12ο φετινό του τερμα και έβαλε το Κόσμιο σε θέση οδηγού δίνοντας του προβάδισμα για το πρωτάθλημα. Τρία λεπτά αργότερα είχαμε ακυρωθέν γκολ αλά ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στο Κόσμιο! Ο Αραμπατζής έκανε μια κεφαλιά και σκόραρε, όμως ενώ ο Κουμπαράκης έδειξε σέντρα, ο πρώτος βοηθός Χαρίτσης θεώρησε ότι ο Ζάγκουλος που ήταν οφσάιντ επηρέασε τη φάση και ακύρωσε τελικά το γκολ.
Μετα το … ταιμ αουτ και την ολιγόλεπτη διακοπή στο 30′, ώστε να πιουν λίγο νερό και να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, το Κόσμιο απέιλησε στο 31′ όταν σε μακρινό φάουλ του Ξενάκη με τη βόηθεια του αέρα η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Αγγελή ο οποίος έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να βρίσκει αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία να φεύγει άουτ, ενω οι ιδιοι πρωταγωνιστες στο 33′ μπαλιά του Ξενάκη, στον Αγγελή το σουτ του τελευταιου πέρασε ξυστά από δεξί κάθετο δοκάρι του Παπουτσιδη.

Στην αμέσως επόμενη φάση στο 34′ ο Ίασμος στην πρώτη οργανωμενη επίθεσή του έφυγε στη κόντρα και είχε επίσης δοκάρι μετά από το σουτ του Αντωνιάδη, ο οποίος απέιλησε και παλι αλλα ο Δεληγιαννης κράτησε το μηδεν. Η στιγμή που έκρινε τον τίτλο έγινε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ζάγγουλος από τα 40 μετρα εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Παπουτσίδη αιφνιδιάζοντας  τον και τον Κύπριο αμυντικό να πανυγηρίζει σαν τρελός με τους συμπαίκτες του διακαιολογημένα για το εκπληκτικό του τερμα μισό τίτλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ενώ η Γρατινή έκανε το 0-1 στις Σαπες το Κόσμιο έπρεπε να δεχτεί 3 τερματα για να χάσει τον τίτλο. Δεχτηκε ένα από τον Μέγα Αλέξανδρο στο 58′ όταν ο Χουσεΐν Χιλμη έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Ρομπέρ  χωρίς να το σκεφτεί με σουτ από κοντα έκανε το 2-1 βαζοντας φωτια στο Κόσμιο αλλα και στις Σαπες. Ευκαιρία για το Κόσμιο στο 76′ με τον Ρουμπιέ να δίνει πάσα στον Χατζητουλούση που πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας Παπουτσίδης απέκρουσε κρατώντας ζωντανούς Ίασμο και Σαπες. Ο Αντωνιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 84′ για το 2-2 φερνοντας τα πάνω κατω, όταν η κεφαλια του από καλοχτυπημενο κόρνερ του Ρομπέρ χτυπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη και έφυγε άουτ.
Η φαση που συζητήθηκε έγινε λογο πριν την συμπληρωση του ενηνταλεπτου απέβαλε με απευθείας κόκκινη τον Πέτρο Βιόπουλο για αγκωνιά  στον Ξενάκη που “κρεμασε” την ομάδα του σε ένα κρίσιμο σημείο και στην συνέχεια έδειξε νεα κόκκινη και στον πορτιέρο Παπουτσίδη που φαίνεται να εξύβρισε τον Κουμπαράκη, αφηνοντας τον Μέγα με 9 παίκτες και εκτός διεκδικησης του παιχνιδιού με τον “μαθουσαλα” Μπεκηρ να καθεται στα γκολποστ του Ιασμου.  Λιγο πριν το φιναλε ο Ζήσης Νάνος από πασα του Λεβεντελη εχασε μεγαλη φαση για το 3-1 σουταροντας αουτ, με την λήξη της αναμέτρησης να βρίσκει τους παίχτες του Ιάσμου να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή Κουμπαράκη φτανοντας μέχρι και τα αποδυτήρια, ενώ οι γηπεδούχοι όλοι μαζι  πανυγήρισαν το πρωταθλημα με τον Αιβαζη συγκινημένο να ξεσπα σε δακρυα απο την έντονη φόρτιση.
ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ (Αιβάζης): Δεληγιάννης, Νάνος, Τριάντος, Αγγελής, Ζάγγουλος, Γιαπρακτσής, Λεβεντέλης, Αραμπατζής, Ρουμπιές, Χατζητουλούσης, Ξενάκης (90+3′ Βοργιατζίδης).
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Κίτσος): Παπουτσίδης, Χουσεΐν Χιλμί (73′ Σαλήμ Χουσεΐν), Αμοιρόπουλος (46΄Καραπάτσιος), Ντεμερτζίδης, Λειβαδιώτης, Κλής, Γιαννακιτσίδης (88′ Μπεκίρ), Μυλωνάς (46′ Φουρκάν), Βιόπουλος, Αντωνιάδης, Ρομπέρ