Super League: Οι 24+1 παίκτες που απαρτίζουν το ρόστερ του νέου ΑΟΞ και τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την επόμενη σεζόν

 

Είκοσι μέρες μετά το τελευταίο παιχνίδι της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό για την σεζόν 2017-2018, οι αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας ήδη έχουν ξεκινήσει. Παίκτες δεν έχουν ακόμα αποκτηθεί, ωστόσο ήδη, αποτελούν παρελθόν τρεις ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν αρκετά την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε.

Οι Τριάδης, Λουσέρο και Μεχία αποχαιρέτησαν συμπαίκτες και συνεργάτες, με την μεσαία γραμμή της ομάδας να αποδυναμώνεται αισθητά αυτή τη χρονική στιγμή και τους ιθύνοντες της ομάδας να τρέχουν για να καλύψουν αρχικά αυτά τα κενά ώστε η επετειακή επόμενη σεζόν στην Α’ Εθνική, που όπως επισημαίνει ο Κώστας Γιαλαμίδης στην Ξάνθη Sport θα είναι η 30ή διαδοχική στη μεγάλη κατηγορία, να στεφθεί από την ίδια ή και μεγαλύτερη επιτυχία.

Η ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας της Ξάνθης παρουσίασε μάλιστα το ρόστερ της Ξάνθης, όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής. Βέβαια, σε αυτό θα υπάρξουν δεδομένες προσθήκες, ενδεχομένως όμως θα υπάρξουν και αποχωρήσεις αφού για παράδειγμα, είναι έντονη η φημολογία ότι κάποιοι παίκτες είναι στα ραντάρ μεγαλύτερων ομάδων και ενδέχεται να φύγουν, με πρώτο και καλύτερο τον Ζίβκοβιτς, ενώ υπενθυμίζεται ότι ήδη ο αρχηγός Κώστας Φλίσκας και οι Λισγάρας και Ντε Λούκας ανανέωσαν την συνεργασία τους με την ομάδα.

Επίσης, καλό είναι στους 24 παίκτες που παρουσιάζονται πιο κάτω να προσθέσουμε και την επιστροφή του Ραφαήλ Μελισσόπουλου που μοιάζει να είναι θέμα… χρόνου, καθώς ο νεαρός φέτος σκόραρε 7 φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ στα μπαράζ, ήταν από τους παίκτες που έκανε τη διαφορά με την ομάδα του, τον Βόλο, στην πορεία ανόδου που έκανε προς την Football League. Αναλυτικά το ρόστερ της Ξάνθης όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ανά θέση (προσθέστε λογικά και τον Μελισσόπουλο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ):

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Ζίβκοβιτς, Γκαραβέλης, Σταθάκης, Τζελέπης.

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Φλίσκας, Λισγάρας, Σβάρνας, Μελιόπουλος, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Κασάδο, Θυμιάνης, Χατζητερζόγλου.

ΜΕΣΟΙ: Ντε Λούκας, Καμαρά, Φασίδης, Τζουρίτσκοβιτς, Μπρίτο, Κίκε, Ορφανίδης, Σουλεϊμάν Οκάν.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γέντρισεκ, Κάστρο, Σαμπανίδης.