Ιστορική μέρα για τον Λεύκιππο Ξάνθης! Διέλυσε τον Αστέρα, έκανε το νταμπλ στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ανέβηκε για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική

 

Ιστορική μέρα είναι η σημερινή για τον Λεύκιππο Ξάνθης, αφού δυο χρόνια μετά την ίδρυση του νίκησε τον Αστέρα Καβάλας στον τελικό της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, με MVP τον Πάρη Κουμπάνη, και ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική!

Η ομάδα του Σωτήρη Κοκκινόπουλου αν και δε ξεκίνησε καλά και βρέθηκε πίσω 13-8, αντεδρασε και ήταν εμφανώς καλύτερη σχεδόν σε όλο το διάστημα του τελικού, με τον Αστέρα Καβάλας να προσπαθεί στα πρώτα δεκάλεπτα να διατηρηθεί κοντά στο σκορ, αλλά τελικά ο Λεύκιππος κατάφερε από το ημίχρονο να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς (39-31) για να πάει στο τέταρτο δεκάλεπτο με μια διαφορά 18 πόντων και το σκορ στο 64-46.

Τελικά επικράτησε με 82-56 του Αστέρα έχοντας σε εκπληκτική μέρα τους Κουμπάνη και Χρήστου που ειχαν συνολικά 47 πόντους και πανηγυρίζει δυο χρόνια μετά την ίδρυσή του την άνοδο στη Γ’ Εθνική, όπου θα συναντήσει τον ΓΑΣ Κομοτηνή, αλλά και την Ασπίδα Ξάνθης που υποβιβάστηκε φέτος από την Β’.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 39-31 (ημίχρονο), 64-46, 82-56 (τελικό αποτέλεσμα).

Διαιτητές: Ξενικάκης-Μπήτης-Μπακάλης

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ (Κοκκινόπουλος): Κουμπάνης 24 (2), Σταμπουλής 5, Χρήστου 23 (3), Παϊτάρης 4, Στεργίου 6 (1), Ρούμογλου, Κάλφας, Χατζηαντωνίου, Δώδος 8, Νταβουλτζόπουλος 10, Κούτρας, Παλλάκης 2.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ