Έκρινε κορυφαίο λίμπερο του πρωταθλήματος τον Κοντοστάθη αλλά δεν τον κάλεσε στην Εθνική Ομάδα ο Δ. Ανδρεόπουλος

 

Άκρως ενδιαφέρουσες ήταν οι απόψεις των προπονητών της Volley League για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών και την κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος που ψήφισε ο καθένας, ώστε να αναδειχθεί από την διοργανώτρια ΕΣΑΠ.

Ωστόσο είχαμε και μια επιλογή που προκαλεί…. παραλογισμό και αφορά άμεσα την περιοχή μας, αφού αφορά έναν Εβρίτη αθλητή που αποτελεί βασικό στέλεχος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Ο λόγος για τον Γρηγόρη Κοντοστάθη, που όπως ανέφερε πριν λίγες ημέρες το ThrakiSportS, αναδείχθηκε σύμφωνα με την βαθμολογία του επάθλου Novasports κορυφαίο λίμπερο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι την ίδια άποψη με τους δημοσιογράφους της Nova είχε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, που επέλεξε τον Κοντοστάθη ως το καλύτερο λίμπερο στην κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος που ψήφισε.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο Ανδρεόπουλος είναι και ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών, ο εκλέκτοράς της δηλαδή. Εκεί ωστόσο ο ίδιος δεν φρόντισε να τον καλέσει, αν και τον ψήφισε ως καλύτερο λίμπερο στην Volley League.

Η παραδοξότητα δεν θα υπήρχε, αν οι παίκτες που είχαν κληθεί για την θέση του λίμπερο αγωνίζονται σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όχι στο ελληνικό. Ωστόσο συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!

Και οι τρεις λίμπερο που επιλέχθηκαν και συμμετέχουν στην προετοιμασία της Καρύστου αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Volley League και όχι σε κάποιο ξένο. Βέβαια, για να μην παρεξηγηθούμε, πρόκειται για καθόλα αξιόλογους αθλητές.

Συγεκριμένα, στην Εθνική Ανδρών κλήθηκαν ο  Δημήτρης Ζήσης (Φοίνικας Σύρου), ο Αντώνης Μπουράκης (Ηρακλής Πετ. 2015) και ο Εβρίτης Άκης Δαρίδης (Ολυμπιακός).

Ωστόσο όταν συγκριτικά και με όλους αυτούς έχεις ψηφίσει ως καλύτερο στην σχετική ψηφοφορία της ΕΣΑΠ τον Γρηγόρη Κοντοστάθη, πως δικαιολογείς την απουσία του ονόματός του από τις κλήσεις της Εθνικής Ομάδας που ο ίδιος κάνεις;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσει ο εκλέκτορας της Εθνικής Ανδρών Δημήτρης Ανδρεόπουλος.