ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ώρα στέψης στην Δράμα με τον Λεύκιππο Ξάνθης να αντιμετωπίζει τον Αστέρα Καβάλας (18:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Η ώρα της στέψης του φετινού πρωταθλητή της ΕΚΑΣΑΜΑΘ έφτασε. Στις 18:30 στο Δημήτρης Κραχτίδης της Δράμας ο Λεύκιππος Ξάνθης διεκδικεί το νταμπλ, έχοντας απέναντί του τον Αστέρα Καβάλας.

Οι δυο ομάδες προκρίθηκαν στον τελικό μετά από δραματικούς σε εξέλιξη ημιτελικούς που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ. Ακολουθεί μια πεντάδα από στοιχεία που οφείλετε να γνωρίζετε ενόψει του μεγάλου αγώνα, που όπως όλη η διαδικασία των πλέι οφ θα καλυφθεί απευθείας από το ThrakiSportS.

1. Ο Λεύκιππος κυνηγά το νταμπλ, καθώς ήδη έχει κατακτήσει και το Κύπελλο, έχοντας επικρατήσει στον τελικό του Μαρτίου επί του Δημοκριτείου στον τελικό της Κομοτηνής. Αποτελεί ίσως το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα, μόλις δυο χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, καθώς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα ανδρών έχοντας μια ήττα.

2. Ωστόσο αυτή η μια ήττα προέρχεται από τον αποψινό του αντίπαλο, τον Αστέρα Καβάλας. Οι δυο ομάδες κοντραρίστηκαν δυο φορές στην κανονική περίοδο και μοιράστηκαν τις νίκες, η καθεμιά στην έδρα της.

3. Το ματς διεξάγεται με απόφαση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Δράμα ως η πιο ουδέτερη έδρα που απέχει περίπου την ίδια απόσταση από τις δυο πόλεις. Μάλιστα έχει και τριπλέτα διαιτητών, με Μπήτη, Ξενικάκη και Μπακάλη, αξιολογημένους για Α1 και Α2 Ανδρών, όπως είχε συμβεί και στον τελικό του κυπέλλου. Όλοι τους διηύθυναν και τα ματς στα ημιτελικά.

4. Τόσο ο Λεύκιππος όσο και ο Αστέρας Καβάλας προέρχονται από δραματικές νίκες στα ημιτελικά, που κρίθηκαν στο τελευταίο σουτ, οι Ξανθιώτες επί του Δημοκριτείου Κομοτηνής στην Καβάλα την περασμένη Τετάρτη και οι Καβαλιώτες επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην Ξάνθη την περασμένη Κυριακή. Κατά συνέπεια οι Καβαλιώτες είχαν περισσότερες μέρες ξεκούρασης.

5. Πιο πριν ο Λεύκιππος απέκλεισε στις δυο νίκες το Παγγαίο ενώ ο Αστέρας χρειάστηκε τρία ματς για να πετάξει εκτός τον ΑΟ Σερρών. Ο νικητής του τελικού εκτός από πρωταθλητής ανέρχεται και στην Γ’ Εθνική. Την τρίτη θέση κατέκτησε το Δημοκρίτειο Κομοτηνής που νίκησε εύκολα στον μικρό τελικό του Σαββάτου τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.