Super League: Οι δύο δρόμοι που ανοίγονται μπροστά από τον Ουζουνίδη και το μυστήριο της επόμενης μέρας

 

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το τέλος της σεζόν και αφού πρώτα κατάφερε να κρατήσει «όρθιο» τον Παναθηναϊκό είναι ελεύθερος. Το συμβόλαιο του με το τριφύλλι ολοκληρώθηκε και από την στιγμή που δεν ανανεώθηκε, μπορεί να σκέφτεται ήδη την επόμενή του ημέρα.

Μέσα από το πέρασμά του από τους πράσινους κατάφερε να ανεβάσει κατακόρυφα της μετοχές του, δίνοντας απάντηση σε ένα πολύ κρίσιμο ερώτημα. Αυτό δεν είναι άλλο από το κατά πόσον μπορεί να σταθεί στον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας που η θέση του προπονητή μοιάζει με… «ηλεκτρική καρέκλα».

Αυτό αναφέρει σε αφιέρωμά του το sdna, επισημαίνοντας ότι μπορεί τα δείγματα που είχε αφήσει στον Πανιώνιο ή στις άλλες μικρότερες ομάδες που είχε εργαστεί ως τότε να ήταν άκρως ενθαρρυντικά, ωστόσο, πάντα υπάρχει ένα ερωτηματικό όταν έρχεται η ώρα για το μεγάλο βήμα. Στο ερώτημα αυτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε μία άκρως πειστική απάντηση. Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, όταν και ανέλαβε τον Παναθηναϊκό, κατάφερε παίρνοντας μία ομάδα σε πολύ κακή κατάσταση να την οδηγήσει σε πολύ θετικά αποτελέσματα παίζοντας παράλληλα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ενώ την φετινή σεζόν κλήθηκε να κοουτσάρει έναν σύλλογο στις χειρότερες δυνατές συνθήκες και αποτέλεσε τον κύριο λόγο που ο Παναθηναϊκός δεν διαλύθηκε.

Πλέον, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων των Ελλήνων φιλάθλων ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης μπορεί να σκέφτεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ας δούμε, λοιπόν, τις επιλογές που έχει αυτή την στιγμή στο μυαλό του και το sdna προσπάθησε στο εκτενές δημοσίευμά του να αποκωδικοποιήσει τις σκέψεις του.

Ο «δρόμος» – προτεραιότητα του εξωτερικού: Μετά το πέρασμά του από τον πάγκο μίας μεγάλης ελληνικής ομάδας όπως ο Παναθηναϊκός σίγουρα στο μυαλό του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν θα μπορούσε να μην είναι η επιλογή του εξωτερικού. Για τον Εβρίτη τεχνικό ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί μία πρόκληση, ενδεχομένως και η προτεραιότητά του, καθώς θα ήθελε να μετρήσει τις δυνάμεις του και εκτός συνόρων. Για την ώρα το όνομά του έχει «παίξει» σε αρκετά δημοσιεύματα και αυτό που μένει να φανεί είναι ποιο από όλα θα «μεταφραστεί» και σε επίσημη πρόταση. Αυτό που μπορούμε να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο είναι πως στο μυαλό του δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ως προς το πρωτάθλημα από το οποίο θα προέρχεται η ομάδα που θα του κάνει την ενδεχόμενη πρόταση καθώς φέρεται πρόθυμος να συζητήσει την οποιαδήποτε προοπτική. Βεβαίως, πρέπει να σημειώσουμε πως το γεγονός ότι ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στο εξωτερικό (Γαλλία) σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον στοιχείο που τον καθιστά γνωστό στην Γηραιά Ήπειρο.

Η επιλογή μίας μεγάλης ελληνικής ομάδας: Φυσικά, στο μυαλό του Έλληνα προπονητή δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται η προοπτική μίας άλλης μεγάλης ελληνικής ομάδας. Από την στιγμή που τα κατάφερε σε τόσο δύσκολες συνθήκες έχει όλα τα εχέγγυα για να τα καταφέρει και αυτό είναι γνωστό σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο της χώρας μας. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το καλοκαίρι του 2016, πριν δηλαδή έρθει στους πράσινους, είχε βρεθεί μία ανάσα από το να αναλάβει τον Ολυμπιακό. Βεβαίως, για την ώρα οι τρεις άλλοι «μεγάλοι» του ελληνικού ποδοσφαίρου έχουν καλυμμένη την θέση του προπονητή (με τον αστερίσκο της επίσημης ανακοίνωσης της ανανέωσης της συνεργασίας ΑΕΚ – Χιμένεθ), ωστόσο, ζούμε στην χώρα που δεν μπορούν αποκλειστούν αλλαγές από την μία ημέρα στην άλλη. Άλλωστε πέρσι τέτοια εποχή από τους τέσσερις προπονητές που είχαν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στον πάγκο τους στις αρχές του καλοκαιριού, μόλις οι δύο (Χιμένεθ, Ουζουνίδης) παρέμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους, ενώ οι άλλο δύο (Χάσι, Στανόγεβιτς) μας αποχαιρέτησαν πριν καν μπει καλά – καλά ο Σεπτέμβριος!

«Κλείνοντας, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μαρίνος Ουζουνίδης να επιλέξει για ένα χρονικό διάστημα να ξεκουραστεί. Άλλωστε, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας πως για εκείνον προηγήθηκε μία σεζόν που πέραν της κόπωσης λόγω δουλειάς υπήρξε και τεράστια ψυχολογική πίεση λόγω των συνθηκών και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις λίγος χρόνος αποφόρτισης είναι απαραίτητος.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, η επόμενή του μέρα μοιάζει να έχει δύο… μονοπάτια: Αυτό του εξωτερικού και αυτό του πάγκου μιας μεγάλης ελληνικής ομάδας, αν και εφόσον φυσικά δημιουργηθεί η συγκεκριμένη ανάγκη. Άλλος δρόμος θα συνιστά έκπληξη τουλάχιστον για τους προσεχείς μήνες…», καταλήγει το εκτενές άρθρο του sdna.