Σενάριο συγχώνευσης του Πανθρακικού με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου αν κατακτήσει τον τίτλο στην ΕΠΣ Θράκης

 

Ένα σενάριο πιθανής συγχώνευσης του ΑΠΣ Πανθρακικός με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου, εφόσον ο τελευταίος κερδίσει το πρωτάθλημα, προκειμένου το εμπορικότερο όνομα της Ροδόπης να κερδισει εύκολα μια κατηγορία, ακούγεται έντονα τις τελευταίες 15 μέρες στην Κομοτηνή.

Το σενάριο ανακυκλώνεται όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης και παραμένει στο κόλπο της ανόδου ο ΠΑΟΚ Κοσμίου. Σύμφωνα με αυτό, εφόσον κατακτηθεί ο τίτλος από το Κόσμιο, που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Κομοτηνής, τότε θα επέλθει συγχώνευση με τον Πανθρακικό στην παλιά λογική του Πανθρακικός  Ξυλαγανή πριν δυο δεκαετίες.

Με τον τρόπο αυτόν, λένε όσοι επιχειρηματολογούν υπέρ της συγχώνευσης, θα κερδίσει ο Πανθρακικός μια κατηγορία ανεβαίνοντας στην Γ’ Εθνική (φέτος ανέβηκε ως δεύτερος από την Β’ Ερασιτεχνική στην Α’ ΕΠΣ Θράκης) ενώ δεν θα κινδυνεύσει με την περιπέτεια των μπαράζ ανόδου που βάσει των υπαρχόντων στοιχείων θα επιστρέψουν από τη νέα σεζόν, καθιστώντας πιο δύσκολη την άνοδο από τα τοπικά στα εθνικά πρωταθλήματα.

Σε επίπεδο χρηματοδότησης λέγεται ότι υπάρχουν επιχειρηματίες πρόθυμοι να στηρίξουν τον νέο Πανθρακικό, είτε προχωρήσει το σενάριο της συγχώνευσης είτε όχι, έτσι ώστε ακόμα και αν δεν υπάρχει Πανθρακικός στη νέα Γ’ Εθνική να υπάρχει στην μεθεπόμενη σεζόν. Ήδη έχετε διαβάσει στο ThrakiSportS ότι πέρα από τις διοικητικές εξελίξεις έρχονται και αγωνιστικές, με τον Κώστα Γεμενετζή να αναλαμβάνει προπονητής στην θέση του Βαγέλη Κυριαλάνη που είναι εδώ και μερικές μέρες παρελθόν.

Πάντως, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι παρά την εξαιρετικά έντονη παρουσία του σεναρίου στις καθημερινές συζητήσεις των φιλάθλων, αυτό δεν επιβεβαιώνεται και σε κάθε περίπτωση δεν περιλαμβάνει ανάλογη κίνηση σε περίπτωση που κατακτήσουν τι πρωτάθλημα η Ελπίδα Σαπών ή ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, που ανήκουν άλλωστε σε άλλους δήμους και όχι στα διοικητικά όρια της Κομοτηνής, όπως συμβαίνει με το Κόσμιο. Επίσης, το ThrakiSportS είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ανώτατοι παράγοντες του ποδοσφαίρου του νομού είναι αντίθετοι στην επίσπευση της διαδικασίας και οποιαδήποτε συγχώνευσης, λέγοντας ότι πρέπει όλα να πάρουν τον δρόμο τους με τον χρόνο που θα χρειαστεί, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις…