Δημοσιεύθηκε στην «Διαύγεια» η επιχορήγηση για τον ερχομό της ΑΕΚ στην Κομοτηνή (που δεν ήρθε ποτέ)

 

Πριν ένα μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής έλαβε την απόφαση να επιχορηγήσει με 1.000 ευρώ την ΠΑΕ Ποντίων για την διεξαγωγή ενός φιλικού αγώνα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ με μια μεικτή ποντιακή ομάδα που θα διεξαγόταν στην πρωτεύουσα της Ροδόπης το περασμένο Σάββατο 19 Μαΐου, ημερομηνία που τιμάται η γενοκτονία των Ποντίων.

Η ημερομηνία ήρθε, η ΑΕΚ όμως ως γνωστόν δεν ήρθε ποτέ. Για την ακρίβεια οι άνθρωποι της ΠΑΕ πληροφορήθηκαν από το δημοσίευμα του ThrakiSportS ότι υπήρξε απόφαση από Δημοτικό Συμβούλιο να επιχορηγηθεί ένας αγώνας στον οποίον φαίνεται ότι δεν είχαν συμφωνήσει ποτέ.

Το ThrakiSportS αναζήτησε στην Διαύγεια αν πράγματι το ποσό αυτό εγκρίθηκε και η αλήθεια είναι ότι μέσα στον Μάιο δημοσιεύθηκε η απόφαση για την επιχορήγηση της ΠΑΕ Ποντίων με τα 1.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο στην απόφαση αυτή να γίνεται λόγος για τον ερχομό της ΠΑΕ ΑΕΚ, όπως είχε ειπωθεί προφορικά από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλη Κακουλίδη ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή του αντιδημάρχου Δημήτρη Πολιτειάδη και δεν αφορά εκταμίευση αλλά δέσμευση της σχετικής πίστωσης. Όπως εξήγησαν από τον Δήμο Κομοτηνής στο ThrakiSportS, αυτό σημαίνει ότι εξασφαλίστηκε το συγκεκριμένο ποσό αλλά δεν δόθηκε, αφού για να συμβεί αυτό πρέπει να προσκομιστούν και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά.

Στην απόφαση πάντως δεν αναφέρεται ότι ως ένα από τα δικαιολογητικά είναι και κάποια απόδειξη για τον ερχομό της ΑΕΚ. Για να παρθεί η απόφαση ελήφθη τεκμηριωμένο αίτημα της ΠΑΕ Ποντίων, χωρίς να αναφέρεται τι ακριβώς αναφέρεται σε αυτό το τεκμηριωμένο αίτημα. Από τον Δήμο Κομοτηνής επιμένουν πάντως ότι το ποσό αυτό έχει μεν δεσμευθεί, ωστόσο δεν έχει βγει από το ταμείο του Δήμου και δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο αν δεν προσκομιστούν έγγραφα από την ΠΑΕ Ποντίων και τον πρόεδρό της Μιχάλη Κακουλίδη.

Δείτε το έγγραφο:

 width=