Α2 Ανδρών: Οι 13 αντίπαλοι του Άθλου Ορεστιάδας στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν

 

Εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από την ΕΟΠΕ η Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων για την σεζόν 2018-2019 που θα βρει στην Α2 Ανδρών την Θράκη να εκπροσωπείται με μία μόνο ομάδα, από εκεί που είχε τέσσερις την σεζόν που πέρασε.

Η ΑΕ Κομοτηνής ανέβηκε στην Α1, ο ΑΟ Ορεστιάδας και η ΓΕ Αλεξανδρούπολης υποβιβάστηκαν ενώ ο Έβρος Σουφλίου που αναδείχθηκε πρωταθλητής της ΕΣΠΕΘΡ δεν πήγε καν στην Καρδίτσα για να αγωνιστεί.

Το νέο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών θα διεξαχθεί με 32 ομάδες. Μόνον ο Νότιος Όμιλος που θα έχει 18 ομάδες θα χωριστεί σε δύο υποομίλους των εννέα. Ο Βόρειος Όμιλος την προσεχή σεζόν θα διεξαχθεί σε ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών.

Βάσει της προκήρυξης, αντίπαλοι του Άθλου Ορεστιάδας στο νέο πρωτάθλημα είναι οι εξής: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ, ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, ΑΣ ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΑΓΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΣΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΑΜΣ ΝΕΣΤΩΡ, ΜΑΣ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ,  ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ, ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, ΑΟ ΣΕΡΡΩΝ και ΧΑΝΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής είκοσι έξι (26)
ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους, ως εξής:
Α’ Όμιλος: θα περιλαμβάνει τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΣΠΑΑΑ, στην ΕΣΠΕΔΑ, στην ΕΣΠΕ Πελοποννήσου, στην ΕΣΠΕ Κρήτης και στη Ζ’ Περιφέρεια (συνολικά 14 ομάδες).
Β’ Όμιλος: θα περιλαμβάνει τις ομάδες που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και θα ανήκουν γεωγραφικά στην ΕΠΕΣ Θεσσαλονίκης, στην ΕΣΠΕ Θράκης/Ανατ.Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Μακεδονίας, στην ΕΣΠΕ Δυτ. Ελλάδας και στην ΕΣΠΕ Κεντρ. Ελλάδας (συνολικά 12 ομάδες).

Συνεπώς θα υπάρχει μείωση των ομάδων τη νέα σεζόν και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πέσουν περισσότεροι και θα ανέβουν λιγότεροι, με τις λεπτομέρειες να καθορίζονται και με ειδικές προκηρύξεις στην συνέχεια, αφού πρώτα δηλωθούν οι ομάδες.