Βόμβα Βλαχοδήμου: «Ο Πανόπουλος μου είπε πως με πούλησε στον Ολυμπιακό και αν δεν πάω εκεί θα με τελειώσει»

 

Στην καταγγελία ότι ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης Χρήστος Πανόπουλος πούλησε χωρίς να τον ρωτήσει τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο στον Ολυμπιακό και μετά τον απείλησε ότι αν δεν υπέγραφε συμβόλαιο στην ομάδα του Πειραιά, θα έμενε στην Ξάνθη αλλά δεν θα έπαιζε ποτέ και θα τελείωνε κάπου εκεί η καριέρα του, προχώρησε ο ίδιος ο νυν παίκτης της γαλλικης Νιμ.

Ο ομογενής ποδοσφαιριστής θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασαν από την Ξάνθη. Ο Έλληνας Ρονάλντο, όπως τον αποκαλούσαν, παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στον Γιάννη  Σαπουντζάκη στο sdna όπου επίσης δεν κρύβει τα παράπονά του και από τον Αλεξανδρουπολίτη προπονητή Μαρίνο Ουζουνίδη για όσα προσέφερε στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτό που δίνει τίτλο είναι όσα αναφέρει για τα χρόνια της Ξάνθης και του Ολυμπιακού.

Λέει ο Βλαχοδήμος: «Το καλοκαίρι όταν με ήθελε ο Ολυμπιακός υπήρχαν δύο προτάσεις από την Γερμάνια. Θα ήταν οικονομικά καλύτερες και για εμένα και για την Ξάνθη. Τότε πήγαμε σε μία συνάντηση με τον Πανόπουλο στα γραφεία του στην Αθήνα. Εκεί όμως μας είπε πως τα είχε βρει με τον Ολυμπιακό μήνες πριν χωρίς καν να με έχουν ρωτήσει ποτέ. Επί έξι ώρες έσκιζε και ξανατύπωνε τα συμβόλαια. Τότε μου είπε ότι αν δεν πάω στον Ολυμπιακό θα μείνω στην Ξάνθη και θα προπονούμαι μόνος μου και πως θα με τελειώσει. Έδειχνε πως το εννοούσε. Έτσι, είπα πως από το να μείνω στην Ξάνθη με αυτές τις συνθήκες καλύτερα να πάω τελικά στον Ολυμπιακό».

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος στην συνέχεια προσθέτει: «Την αμέσως επόμενη χρονιά ήθελα οπωσδήποτε να φύγω από τον Ολυμπιακό. Πήγα στην Άουγκσμπουργκ, εκεί όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταστικά κι έτσι κάπως ξεκίνησε η ποδοσφαιρική μου Οδύσσεια με τους δανεισμούς». Μάλιστα, σε ερώτημα τι θα άλλαζε αν γύρναγε τον χρόνο πίσω, αναφέρει: «Γενικά θα ήθελα να ήμουν πιο υπομονετικός. Δεν θα έπρεπε να είχα φύγει έτσι από τον Ολυμπιακό. Ειδικά χωρίς να έχω μιλήσει πρώτα με τον Μίτσελ πριν πάρω την απόφαση να πιέσω για την μεταγραφή μου στην Άουγκσμπουργκ. Από την στιγμή που τελικά από την Ξάνθη πήγα στον Ολυμπιακό έπρεπε να έχω μείνει τότε εκεί».

Μάλιστα, αναφέρει ότι ο ίδιος και οι περισσότεροι στην οικογένειά του ήθελαν εξ αρχής να πάει στον Παναθηναϊκό, που είχε επίσης δείξει ενδιαφέρον από νωρίς. «Ενδιαφέρον από τον Παναθηναϊκό υπήρχε και πολύ πιο πριν. Στην οικογένεια μου είναι και αρκετοί Παναθηναϊκοί. Κατέληξα στον Ολυμπιακό τότε διότι με πίεσαν πολύ από την Ξάνθη. Χάρηκα πάρα πολύ όταν έγινε η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό γιατί ήταν κάτι που πραγματικά ήθελα».

Σε σχέση με τον Μαρίνο Ουζουνίδη αναφέρει: «Εξ’ αρχής προσπάθησε να ενθαρρύνει την ομάδα και να δουλέψει τις αντοχές και παράλληλα υπολόγισε και το υπόλοιπο ρόστερ. Μετά τις πρώτες του ομιλίες, θυμάμαι πως όλη η ομάδα ήταν τρομαγμένη. Οι παίκτες που δεν τον ήξεραν ήταν πολύ φοβισμένοι με όσα είχε πει. (…) Όταν έρχεται ένας νέος προπονητής πάντα αλλάζουν τα πράγματα και υπάρχουν καινούργιες προοπτικές για όλους. Εγώ το πίστεψα πολύ και σιγά – σιγά άρχισα να παίρνω παιχνίδια. Αργότερα η ομάδα είχε βρει μια καλή ισορροπία που δυστυχώς για μένα είχε ως αποτέλεσμα να λιγοστέψει ο χρόνος συμμέτοχης. Αυτό́ με έχει στενοχωρήσει πάρα πολύ από τον Μαρίνο».

Σου έχει αφήσει, δηλαδή, παράπονο ο Ουζουνίδης, ερωτάται ο Βλαχοδήμος και απαντά: «Τον κόουτς τον ήξερα από το πέρασμα μας στην Ξάνθη, είχαμε και μετά επαφές. Βεβαίως και δεν επιζήτησα και ποτέ δεν θα επιζητούσα κάποια χάρη. Προσωπικά όμως ήλπιζα σε αυτή την περίπτωση πως θα έχω από εκείνον περισσότερη στήριξη. Αγωνιστικά η ομάδα είχε ρολάρει. Τα πήγαινε πολύ καλά. Ουσιαστικά όλοι θέλουν να παίζουν. Και ουσιαστικά αυτή ήταν και η εξήγησή του όταν είχα πάει στο γραφείο του και τον είχα ρωτήσει».

Αναφορικά με την περσινή σεζόν στον Παναθηναϊκό αναφέρει: «Το ρόστερ ήταν πολύ καλό. Από εκεί και πέρα θεωρώ δεδομένο ότι εάν είχαμε τον Μαρίνο από την αρχή και την διοίκηση στο πλευρό μας τα πράγματα θα ήταν και καλύτερα. Η διοίκηση δεν ήταν ποτέ πίσω από την ομάδα, πηγαίναμε στα ματς με τον σταυρό στο χέρι. Και πάλι όμως η ομάδα αποκλείστηκε στον ημιτελικό του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, με τον τρόπο που αποκλείστηκε, και στα πλέι οφ πήρε την 2η θέση, κι ας είχε και αφαίρεση βαθμών για την υπόθεση με τον Ίβιτς».

Όσο για το αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν αυτός που του είπε το καλοκαίρι πως δεν θα συνεχίσεις, ο Βλαχοδήμος απαντά: «Δεν μου είπαν ποτέ πως δεν θα συνεχίσω. Ήταν η Νιμ που με ήθελε πάρα πολύ από πριν ακόμη έρθω στον Παναθηναϊκό. Ήταν αρκετές οι φορές που προσπάθησαν να επιστρέψω στην ομάδα. Όταν τελείωσε η σεζόν μίλησα με τον Μαρίνο και τον Λυμπερόπουλο και μου είπαν πως αν θέλω να είμαι σίγουρος πως θα αγωνίζομαι περισσότερο καλύτερα να πάω στη Γαλλία».