Volley League: Κορυφαίο λίμπερο του πρωταθλήματος σύμφωνα με το Έπαθλο Novasports ο Γρηγόρης Κοντοστάθης

 

Κορυφαίο λίμπερο του ελληνικού πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Γρηγόρης Κοντοστάθης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με την τελική βαθμολογία του Επάθλου Novasports.

Μπορεί το πρωτάθλημα να άλλαξε τηλεοπτική στέγη, ωστόσο ο θεσμός που υπάρχει από το 2010 συνεχίστηκε. Βάσει αυτού, σε κάθε αγώνα δημοσιογράφοι διαπιστευμένοι από τη Nova βαθμολογούν τους κορυφαίους κάθε αναμέτρησης και ανάλογα με τους βαθμούς που συγκεντρώνουν, προκύπτουν οι κορυφαίοι κάθε χρονιάς συνολικά αλλά και αν θέση.

Στην κατηγορία των λίμπερο λοιπόν, ο Κοντοστάθης έλαβε 22 πόντους στο σύνολο της χρονιάς και αναδείχθηκε πρώτος στην σχετική βαθμολογία. Δεύτερος ο  Δημήτρης Ζήσης του Φοίνικα Σύρου με 19 βαθμούς και στην τρίτη θέση, έναν πόντο πιο κάτω, ισόβαθμοι ο Θεόδωρος Τσαδήμας του Ηρακλή Χαλκίδας και ο Νικήτας Ευφραιμίδης της Κηφισιάς.

Βάσει του επάθλου Novasports καλύτερος πασαδόρος της χρονιάς αναδείχθηκε ο Φαμπιάν Ντρίζγκα του Ολυμπιακού, κορυφαίος ακραίος ο Τόντορ Αλεξίεφ επίσης του Ολυμπιακού, την μεγαλύτερη βαθμολογία από διαγώνιους έλαβε ο Τέιλορ Χαντ της Κηφισιάς ενώ καλύτερος κεντρικός αναδείχθηκε ο Γιώργος Πετρέας του πρωταθλητή Ολυμπιακού Πειραιά.

Στη συνολική βαθμολογία ανεξαρτήτως θέσης πρώτος αναδείχθηκε ο Τέιλορ Χαντ με 142 πόντους, δεύτερος ο Μπόγιαν Γιορτνάνοφ του Φοίνικα Σύρου με 123 και τρίτος ο Μίκο Οϊβάνεν του Ολυμπιακού με 121, όλοι τους διαγώνιοι. Πάνω από 100 πόντους συγκέντρωσαν ακόμα οι Αλεξίεφ (120), Αρμενάκης του Ηρακλή (101) και Πετρέας (επίσης 101).