Πρώτη φορά Θρακιώτης Πρύτανης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!!!

 

Ο καθηγητής Ιατρικής, Κομοτηναίος στην καταγωγή, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, είναι ο νέος Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά την καταμέτρηση των ψήφων της διαδικασίας του δεύτερου γύρου που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

 Υπενθυμίζεται οτι οι κύριοι Αλ. Πολυχρονίδης και Βασ. Τσαουσίδης, είχαν προκριθεί στον δεύτερο γύρο μετά από τη πρώτη ψηφοφορία.

Εξάλλου από τη χθεσινή διαδικασία ανδείχθηκαν και οι τέσσερις νέοι αντιπρυτάνεις του ιδρύματος: Φώτης Μάρης, Ζωή Γαβριηλίδου, Μαρία Μιχαλοπούλου και Ραφαήλ Σαλδαντζόπουλος.

Τις θετικές ψήφους 227 μελών ΔΕΠ και 168 των διοικητικών υπαλλήλων, έλαβε ο Κομοτηναίος καθηγητής ιατρικής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και εξελέγη ως νέος Πρύτανης του ΔΠΘ με ποσοστό 54%, έναντι 46% του ανθυποψηφίου του Βασίλη Τσαουσίδη ο οποίος ψηφίστηκε από 198 μέλη ΔΕΠ και 129 διοικητικούς υπαλλήλους.

To πλούσιο βιογραφικό του νέου πρύτανη:

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή στις 26 Σεπτεμβρίου του 1955. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου εισήχθη μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Από τον Ιούνιο του 1982 μέχρι τον Οκτώβριο του 1984 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Από τον Νοέμβριο του 1982 μέχρι τον Οκτώβριο του 1984 εκπαιδεύτηκε σαν εσωτερικός βοηθός στη Χειρουργική Κλινική του 216 Στρατιωτικού Νοσοκομείου με Δ/ντη τον Αρχίατρο Γ. Μηνόπουλο, και έλαβε ενός χρόνου ειδικότητα Γενικής Χειρουργικής. Από τον Νοέμβριο του 1984 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1988 εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Δ/ντη τον Καθηγητή Κ. Μανωλά, και έλαβε μετά από εξετάσεις τον Φεβρουάριο του 1989, την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού. Οκτώβριο του 1988 έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με βαθμό άριστα· η Διδακτορική του Διατριβή με θέμα «Το βιομαγνητικό προφίλ του φυσιολογικού και χολοστατικού ήπατος», ήταν πειραματική εργασία και έγινε στο Εργαστήριο της Πειραματικής Χειρουργικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Δ/ντη τον Καθηγητή Κ. Σιμόπουλο. Απρίλιο του 1989 εξελέγη άμισθος Επιστημονικός Συνεργάτης στην Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Φεβρουάριο του 1990 ορκίστηκε Λέκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κατόπιν εκλογής του από το Σώμα των Εκλεκτόρων του Τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου τον Σεπτέμβριο του 1989. Ιούνιο του 1994 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Ιούνιο του 1998 εξελέγη Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής, Δεκέμβριο του 2001 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής, και τον Μάιο του 2009 εξελέγη Καθηγητής. Από το 2010 έχει διατελέσει Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για δύο συνεχόμενες θητείες (από 1 Σεπτεμβρίου 2013 έως 30 Νοεμβρίου 2017), και Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Θράκης από το 2012 έως σήμερα.

 

Πηγή: inkomotini