ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ο Λεύκιππος στον μεγάλο τελικό μετά από ματς – θρίλερ! Λύγισε στις λεπτομέρειες το ηρωικό Δημοκρίτειο…

 

Ο Λεύκιππος Ξάνθης βρέθηκε ακόμα και με 20 πόντους μπροστά στην τελευταία περίοδο αλλά ισοφαρίστηκε 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της αναμέτρησης με το Δημοκρίτειο στην Καλαμίτσα Καβάλας, που ήταν ημιτελικός αλλά είχε όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός τελικού.

Τελικό πιο ψύχραιμος στο τέλος νίκησε με 72-69 και θα είναι η ομάδα που θα επιδιώξει το Σάββατο κόντρα στον Αστέρα Καβάλας το νταμπλ, αλλά και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, μόλις δυο χρόνια μετά την ίδρυσή του. Ο αγώνας είχε συγκλονιστική εξέλιξη αν και αρχικά φάνηκε να κρίνεται σχετικά εύκολα υπέρ του Λεύκιππου.

Οι παίκτες του Κοκκινόπουλου πήραν προβάδισμα από το ξεκίνημα με 7-0 και δεν το έχασαν ποτέ μέχρι τέλους. Ωστόσο 36″ πριν την λήξη της αναμέτρησης ισοφαρίστηκαν. Στο πρώτο ημίχρονο η διαφορά κινήθηκε σε μονοψήφια νούμερα και έκλεισε στους πέντε πόντους αλλά στην τρίτη περίοδο έφτασε διψήφια, γρήγορα το 35-31 έγινε 50-31 και στις αρχές της τέταρτης και τελευταίας περιόδου η διαφορά πάτησε τους 20 πόντους (61-41).

Αν και όλα έδειχναν ότι οι φοιτητές είχαν ρίξει λευκή πετσέτα, η αριστοτεχνική τακτική της Δήμητρας Δόλωμα που απέδειξε ότι έχει να δώσει σε προπονητικό επίπεδο πολλά πράγματα στο μπάσκετ της Θράκης (όπου ήδη έχει γράψει την δική της ιστορία και σαν παίκτρια) κατάφερε να φέρει το Δημοκρίτειο σε απόσταση βολής και τελικά να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό, εκμεταλλευόμενη την χαλάρωση των παικτών του Λεύκιππου που θεωρώντας ότι τελείωσε το παιχνίδι είχαν αρχίσει να σκέφτονται ήδη τον τελικό του Σαββάτου αλλά και τα εύστοχα μακρινά σουτ στις γρήγορες επιθέσεις της ομάδας της.

Μετά το 69-69 στα 38″, τρεις εύστοχες βολές στα τελευταία δέκα δεύτερα, μία από τον Κούτρα και δύο από τον Δώδο που κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Παλλάκη που δήλωσε τραυματίας στο φάουλ που του έγινε, έφεραν το 72-69. Το τελευταίο σουτ του Δημοκριτείου ήταν άστοχο και έτσι ο Λεύκιππος πανηγύρισε την τέταρτη φετινή νίκη του επί της ομάδας των φοιτητών και προκρίθηκε για τον μεγάλο τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει σε άγνωστη ακόμα έδρα τον Αστέρα Καβάλας που επίσης σε ματς που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό την περασμένη Κυριακή τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τα δεκάλεπτα:  20-19, 36-31 (ημίχρονο), 54-37, 72-69 (τελικό αποτέλεσμα).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ