ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ψηλά το κεφάλι στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης παρά τον αποκλεισμό από τον Αστέρα

 

Για κάποια δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα ανάμεσα στον Αστέρα Καβάλας και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, υπήρξαν παίκτες που ξάπλωσαν στο παρκέ απογοητευμένοι από την εξέλιξη του αγώνα και τον αποκλεισμό από τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Αυτό όμως κράτησε λίγο και με την παραίνεση του προπονητή Στέλιου Τελούδη και του εφόρου της ομάδας Γιώργου Πασσιά, σηκώθηκαν. Άλλωστε αυτό που κέρδισε ο Εθνικός μέσα από την φετινή του προσπάθεια στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια πρόσκαιρη συμμετοχή σε έναν τελικό.

Έδειξε ότι με ένα νεανικό σύνολο, το μπάσκετ είναι και πάλι παρών στην Αλεξανδρούπολη. Και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Άλλωστε η εξέλιξη του ημιτελικού με τον Αστέρα Καβάλας ήταν συγκλονιστική και όλοι συμφώνησαν ότι δεν κέρδισε απαραίτητα η καλύτερη ομάδα αλλά η πιο τυχερή.

Ο Εθνικός προηγήθηκε με 55-51 τεσσεράμισι λεπτά πριν το τέλος του ματς του Αμοιριδείου. Δεν έμελλε όμως να πετύχει άλλον πόντο. Με μία βολή στα 3’50” και ένα καλάθι στα 3’46”, όπως καταγράφει στο αναλυτικό του ρεπορτάζ το xanthibasket (από όπου και η φωτο), το σκορ έγινε 55-54 και στα τρία λεπτά πριν το τέλος με ακόμα μια βολή είχαμε ισοπαλία.

Στο 1’50” έχουμε το 55-57 και κΚάπου εκεί το ματς γίνεται ροντέο. Κλέψιμο στο κλέψιμο γρήγορα σουτ όλα άστοχα. Μένει μια τελευταία επίθεση για τον Εθνικό. Άστοχη προσπάθεια, φεύγουν στην επίθεση οι παίκτες του Αστέρα, ξανά κλέψιμο από τον Εθνικό και ενώ μένουν 00,05 δεύτερα, άστοχο σουτ, ριμπάουντ, σουτ τριων πόντων με την λήξη από τον Φωτιάδη.

Σπάνε καρδιές μέχρι να καταλήξει η μπάλα, που χτυπάει στεφάνι και βγαίνει έξω. Κάπως έτσι πέρασε ο Αστέρας στον τελικό αλλά και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης απέσπασε πολλά χειροκροτήματα και δείχνει ικανός με τις κατάλληλες κινήσεις να βάλει πλώρη από τη νέα σεζόν για επιστροφή στα εθνικά πρωταθλήματα. Άλλωστε και στον ίδιο τον Εθνικό αναγνωρίζουν ότι ίσως αυτό να είναι κάπως πρόωρο, αν συνέβαινε τώρα,

Σε κάθε περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη σηκώνουν ψηλά το κεφάλι. Περιμένουν να μάθουν από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ αν θα διεξαχθεί αγώνας κατάταξης για την τρίτη θέση, ο λεγόμενος μικρός τελικός. Αμέσως μετά θια βάλουν κάτω τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς που μετά την περσινή επιτυχημένη πορεία, θα έχει παραπάνω απαιτήσεις…