Τιμήθηκαν με το βραβείο «Νίκος Σαμαράς» οι Κώστας Γκούντας και Ανέστης Γιαννακόπουλος

 

Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, η οργανωτική επιτροπή του 26ου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής που πέρασε πλέον στην ιστορία, αποφάσισε να τιμήσει με το βραβείο “Νίκος Σαμαράς” δυο ανθρώπους του βόλεϊ αλλά και του πανεπιστημίου Θράκης.

Συγκεκριμένα το βραβείο δόθηκε στους ομοσπονδιακούς προπονητές Κώστα Γκούντα και Ανέστη Γοιαννακόπουλο, που τυγχάνουν και απόφοιτοι της Σχολής αλλά και μέλη πλέον του επιστημονικού και διδακτικού προσωπικού του.

Γενικά, στο 26ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά που έχει αναδείξει το ίδιο το Πανεπιστήμιο Θράκης και η βράβευση δύο αποφοίτων του, αλλά και η επιλογή ως κεντρικής ομιλήτριας επίσης μιας αποφοίτου του, είχε σκοπό να αναδείξει στους τωρινούς φοιτητές τις προοπτικές που ανοίγονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που το βραβείο που θεσπίστηκε στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά πήγε σε ανθρώπους του βόλεϊ, του αθλήματος από το οποίο προερχόταν ο αετός του Έβρου. Πέρυσι το βραβείο είχαν λάβει οι παραολυμπιονίκες της κολύμβησης Δημος Μιχαλεντζάκης, Δημήτρης Καρυπίδης και Σεμιχά Ριζάογλου.

Στο παρελθόν με το βραβείο αυτό έχουν τιμηθεί ο υπερμαραθωνοδρόμος Κώστας Τσιάνος και η ολυμπιονίκης του τριπλούν στην Αθήνα το 2004 Χρυσοπηγή Δεβετζή.