Έτρεξαν για άλλη μια χρονιά πρωί και απόγευμα γνωρίζοντας με έναν διαφορετικό τρόπο γνωστές και άγνωστες γωνίες της Κομοτηνής

 

Επιτυχία σημείωσε για άλλη μια χρονιά ο αγώνας KomoRun, που έγινε την Κυριακή στο πλαίσιο του δρομικού κινήματος που αναπτύσσεται και στην πόλη της Κομοτηνής και πάντα με αφορμή την διεξαγωγή και του Διεθνιύς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ.

Το πρωί στις 9.30 με αφετηρία την κεντρική πλατεία Κομοτηνής 250 δρομείς έβαλαν στόχο να πραγματοποιήσουν τον ημιμαραθώνιο δρόμο των 21.000 μέτρων.  Το απόγευμα διεξήχθη και ο αγώνας Μαζικής Συμμετοχής των 5.000 μέτρων με την εκκίνηση να δίνεται στις 5.30 το απόγευμα από την είσοδο του ΤΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη και τον τερματισμό να πραγματοποιείται επίσης στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Οι συμμετέχοντες στο 3ο KomoRun ήταν από όλη την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο. Άνθρωποι από την Πάτρα, τα Τρίκαλα, την Κρήτη, τη Φλώρινα, την Θεσσαλονίκη, την γειτονική Ξάνθη και τον Έβρο και άλλες περιοχές έτρεξαν στην Κομοτηνή.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από τον πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ Δήμου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη. Εκείνος μέτρησε αντίστροφα προκειμένου οι δρομείς να ξεκινήσουν το τρέξιμο. Νωρίτερα ο Μιχάλης Ραγκούσης εκ μέρους του Ηρόδικου και ο καθηγητής Γιώργος Κώστα εκ μέρους της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. παρείχαν ορισμένες χρήσιμες λεπτομέρειες στους δρομείς και ευχήθηκαν καλή επιτυχία σε όλους.

«Θα περάσετε από όλες τις γειτονιές της Κομοτηνής και θα δείτε την πόλη όπως δεν την έχει δει κανένας μας», είπε στους δρομείς ο κος Κώστα καλώντας τους να απολαύσουν τη συμμετοχή τους (φωτογραφία του “Χρόνου” από την εκκίνηση του ημιμαραθωνίου).

Το KομοRun συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κομοτηνής, η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. και ο Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ηρόδιος.  Τη διοργάνωση στήριξαν 80 εθελοντές της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και φυσικά οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού με την κινητή τους μονάδα, τα μέλη του Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής, ο Στρατός και η Τροχαία Κομοτηνής.