Απών ο… Ζαγοράκης από το φιλικό της Ομάδας Φίλων Ζαγοράκη στην Αλεξανδρούπολη!!!

 

Δεν στέφθηκε από επιτυχία η διοργάνωση του φιλανθρωπικού φιλικού που έγινε στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης με την ομάδα φίλων του Θοδωρή Ζαγοράκη, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής στο Φώτης Κοσμάς.

Πρώτον και και κυριότερον, απουσίαζε ο ίδιος ο Ζαγοράκης (!!!), κάτι που δυστυχως για τους διοργανωτές ψιθυριζόταν εδώ και δύο εβδομάδες, οπότε και ανακοινώθηκε το φιλικό. Ήρθαν βέβαια, κάποιοι φίλοι του, όπως ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο Στέφανος Μπορμπόκης και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, αλλά η ομάδα δεν είχε την λάμψη εκείνης που είχε έρθει έναν χρόνο πριν στην Κομοτηνή και έναν μήνα πριν στην Ορεστιάδα. Και λογικό όταν λείπει ο αρχηγός.

Δεύτερον, δεν υπήρξε η κατάλληλη προβολή. Το ThrakiSportS ανακάλυψε μόνο του πριν δυο εβδομάδες το ότι διοργανώνεται τέτοιο παιχνίδι και αμέσως μετά το δημοσίευμα υπήρξε τηλέφωνο από στέλεχος του ΠΑΟΚ για να διαψεύσει την παρουσία του Ζαγόρ, όπως και έγινε. Δελτίο τύπου για την διεξαγωγή και τον φιλανθρωπικό σκοπό αυτού του αγώνα το ThrakiSportS δεν έλαβε και η όποια προβολή έγινε μέσα από την κορυφαία αθλητική ιστοσελίδα της Θράκης και φανταζόμαστε και από τα άλλα μέσα, έγινε με δικές μας πρωτοβουλίες και χάρη κυρίως στην ανάρτηση της αφίσας από το facebook των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης.

Τρίτον, έτσι και αλλιώς σε σύγκριση με τα αντίστοιχα φιλικά της Κομοτηνής πριν ένα χρόνο που αποτέλεσε μείζον αθλητικό γεγονός για όλη την πόλη και της Ορεστιάδας στις αρχές του προηγούμενου μήνα, που επίσης συζητούνταν επί τρίμηνο, το συγκεκριμένο φιλικό έγινε μάλλον διεκπεραιωτικά στην Αλεξανδρούπολη. Οι ίδιοι οι διοργανωτές, όσο αγνά αισθήματα και αν είχαν, δεν φρόντισαν να διαφημίσουν το προϊόν που έτσι κι αλλιώς μετά από τόσο πολλές παρουσίες σε τόσο σύντομο διάστημα στην περιοχή, είχε χάσει την αίγλη του.

Αυτό δεν αναιρεί την προσπάθεια και την αγνή πρόθεση. Ωστόσο μετά από όσα προηγήθηκαν, ήταν λογικό και επόμενο ένα τέτοιο παιχνίδι που στόχο είχε την οικονομική ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS Θράκης να διεξαχθεί μεταξύ συγγενών και φίλων. Περίπου 30 άτομα φιλοτιμήθηκαν να πάνε στο “Φώτης Κοσμάς” για να δουν το φιλικο των Φίλων Ζαγοράκη με τους Φίλους Μπαξεβάνογλου και τους Παλαιμαχους της Αλεξανδρούπολης, ανάμεσά τους και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Παντελίδη, που είχαν ετοιμάσει και πλακέτα για τον Ζαγοράκη που παραδόθηκε τελικά στον Δερμιτζάκη.