Στον τελικό του Πανευρωπαϊκού ο Τσομπανούδης, ικανοποιητικές εμφανίσεις από Παροτσίδη και Αυτοφορίδη

 

Το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Παίδων – Κορασίδων που διεξάγεται στην ΠΓΔΜ είναι γεγονός! Ο Δημήτρης Τσομπανούδης εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο μεγάλο τελικό της κατηγορίας των 80κ. της ελληνορωμαϊκής και ταυτόχρονα μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια τεράστια επιτυχία, καθώς ο Τσομπανούδης στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση κατάφερε και ανέβηκε στο βάθρο. Εδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, καθώς και ότι η σκληρή δουλειά που γίνεται από τους συλλόγους και το αναπτυξιακό πρόγραμμα της ομοσπονδίας αποδίδει καρπούς.

Ο Δημήτρης Τσομπανούδης είχε δείξει το πλούσιο ταλέντο του και στο Ευρωπαϊκό φρόντισε να εκπλήξει όλο το φίλαθλο κοινό της Πάλης. Στον προκριματικό επικράτησε του Στιχάρι (Μολδαβία) με τεχνική πτώση. Στους «16» αντιμετώπισε τον Κατσχατριάν (Αρμενία) και επιβλήθηκε με 13-9. Στα προημιτελικά πραγματοποίησε ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση. Αντιμετώπισε τον Ζιτομίρσκι (Αρμενία) και τον απέκλεισε με τεχνική πτώση.

Στο ραντεβού για το βάθρο έδειξε ότι ήταν πιο έτοιμος από ποτέ. Ο Τσομπανούδης αντιμετώπισε τον Μουκούμπου (Νορβηγία) και ήρθε ισόπαλος 4-4, έχοντας όμως καλύτερη εκτελέσει πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Εκεί το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Τσοπουρασβίλι (Γεωργία) με την ευχή όλων να ακουστεί ο Εθνικός μας ύμνος και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Την Παρασκευή αγωνίστηκε και ο Αντώνης Παροτσίδης της Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης στα 55κ. της ελληνορωμαϊκής. ο οποίος προκρίθηκε στους «16» επί του Κραζένσκι (Πολωνία), καθώς ευνοήθηκε από την ισοπαλία 3-3. Στα προημιτελικά, όμως, ηττήθηκε από τον Στρίλτσουκ (Ουκρανία) με 5-0 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Ανάλογη ήταν η παρουσία και του έτερου Θρακιώτη πρωταθλητή, του Χαράλαμπου Αυτοφορίδη του Δημοκριτείου Κομοτηνής. Αγωνίστηκε στην κατηγορία των 80 κιλών της ελευθέρας πάλης νωρίτερα στην εβδομάδα και επικράτησε του φινλανδού Γιουχο Γιοελ Εμελι Ρουουσίλα με 10-7. Στον επόμενο γύρο ηττήθηκε ωστόσο από τον Τούρκο Σουλεϊμάν Ντουρ με τεχνική υπεροχή και αποκλείστηκε.