Πρωτιές αλλά χωρίς μεγάλες επιδόσεις στα Χανιά για Παπαχρήστου και Δουβαλίδη

 

Η Βούλα Παπαχρήστου μπορεί να μην ολοκλήρωσε στα Χανιά τον αγώνα της με την επίδοση που ήθελε, ωστόσο έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο του σταδίου “Ελενα Βενιζέλου” με ένα πλατύ χαμόγελο.

Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 13,93 (1,2 μ.), ωστόσο είχε μεγάλα, αλλά άκυρα άλματα. Η αθλήτρια έκανε σήμερα τον πρώτο της αγώνα με ολόκληρη την φόρα, με συνέπεια να μην έχει βρει απόλυτα το ρυθμό της. “Το πρώτο μου άλμα ήταν πολύ καλό, αλλά οριακά άκυρο. Είμαι καλά για την εποχή και δεν αγχώνομαι να βγάλω το μεγάλο άλμα, γιατί ξέρω πως κάποια στιγμή θα έρθει. Σήμερα έκανα τον πρώτο μου αγώνα με ολόκληρη την φόρα, ενώ θα έχω την ευκαιρία να κάνω τον επόμενο αγώνα μου στις 7 Ιουνίου στο Diamond League του Όσλο κι έπειτα σε αυτό του Παρισιού. Γενικώς φέτος έχω υπομονή και δεν βιάζομαι, θέλω να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στον αγώνα στόχο, που είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου”, είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, σύζυγος του ξανθιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη.

Δεύτερη στο σημερινό αγώνα ήταν η Χριστίνα Αλβερτσιάν με 13,20 μ. (1,5) και στην τρίτη η Πέτρα Κόρεν (Σλοβενία) με 13,15 μέτρα.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Δουβαλίδης δεν βρήκε τον απαιτούμενο συναγωνισμό για να κυνηγήσει το χρόνο που θα ήθελε, ενώ στα τελευταία μέτρα της κούρσας των 110 μ. εμπ. ένιωσε έναν πόνο στην μέση, μετά το έβδομο εμπόδιο. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα τερμάτισε σε 13.62 κοντά στο 13,60 μ., που είναι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Ο Δραμινός πρωταθλητής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα όπου είχε τερματίσει σε 13.41. “Ήμουν αργός σήμερα, δε μου βγήκε η κούρσα. Μετά το έβδομο εμπόδιο στραβοπάτησα και ένιωσα έναν έντονο πόνο στη μέση, ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό”, είπε ο Δουβαλίδης, ο οποίος θα συνεχίσει τους αγώνες του το ερχόμενο Σάββατο στη Βάρη.

Κατά τα άλλα στο μίτινγκ των Χανίων ξεχώρισαν οι επιδόσεις από Τεντόγλου και Κυριακοπούλου. Το δεύτερο μεγαλύτερο άλμα της καριέρας του έκανε στη διάρκεια του μίτινγκ “Χανιά 2018”, ο Μίλτος Τεντόγλου.  Ο νεαρός αθλητής στο έκτο και τελευταίο άλμα “προσγειώθηκε” στα 8,19 μ. (-0,7) σε έναν από τους καλύτερους και σταθερότερους αγώνες της καριέρας του στο μήκος. Ο Τεντόγλου έγινε ο κορυφαίος αθλητής στην Ευρώπη και έδειξε για μία ακόμα φορά πως είναι σε θέση να διακριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ ήταν νικήτρια με άλμα στα 4,72 μέτρα. Η αθλήρτια του Ανδρέα Τσώνη έγινε η κορυφαία στη Ευρώπη και η πέμπτη στον κόσμο και παράλληλα έδειξε πως είναι σε θέση να επιστρέψει σε μεγάλες επιδόσεις και να διεκδικήσει τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,40 μ., συνέχισε με επιτυχία στα 4,60 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 4,72 μ. κι έπειτα δοκίμασε στα 4,84 μ., προκειμένου να ξεπεράσει τον εαυτό της. Το τρίτο άλμα της αθλήτριας ήταν πολύ καλό και φάνηκε πως σύντομα θα είναι σε θέση να πετύχει ανάλογες επιδόσεις.

Εξαιρετική παρουσία πραγματοποίησε και η Ελένη Πόλακ, που ήταν δεύτερη στον ίδιο αγώνα με άλμα στα 4,45 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη, με αυτή της την επίδοση πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου.  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου έπιασε στα 200 μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας στα 200 μέτρα. Ο έμπειρος αθλητής ήταν νικητής με 20.62 στην πρώτη στην ουσία δυνατή του κούρσα στη σεζόν.