ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Στο φάιναλ φορ και το Δημοκρίτειο! Οι εκπληκτικοί φοιτητές άλωσαν την έδρα του Πανσερραϊκού και παίζουν ημιτελικό με Λεύκιππο

 

Το Δημοκρίτειο Κομοτηνής έκλεισε την τετράδα του φάιναλ φορ του φετινού Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Με εντυπωσιακή εμφάνιση, ιδίως στο τελευταίο κρίσιμο δεκάλεπτο, νίκησε τον Πανσερραϊκό με διψήφια διαφορά (67-78) και πήρε πανηγυρική πρόκριση.

Οι παίκτες της Δήμητρας Δόλωμα είχαν ουσιαστικά ένα κακό διάστημα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ενω προηγούνταν 14-16 στο 10′ για και τον λόγο αυτόν βρέθηκαν κάπου στα μισά του με 8 πόντους (30-22 στο 14′) πίσω στο σκορ, και με 3 πίσω στο ημίχρονο με 37-34. Ωστόσο στην συνέχεια πήραν το προβάδισμα και δεν το έχασαν μέχρι τέλος, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο διεύρυναν την διαφορά μέχρι και τους 17 πόντους (53-70) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη  νίκη τους με 67-78.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε ο Στασινόπουλος που μάζεψε πάνω από 20 ριμπάουντ, έχοντας και 23 πόντους, ενώ συνολικά η ομάδα της Κομοτηνής έπαιξε καταπληκτική άμυνα, ιδίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, δείχνοντας ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα αν δεν λυγίσει από την κούραση. Εκτός του καταπληκτικού Στασινόπουλου, ο Οικονομάκης  είχε 14 πόντους και ο Ζολώτας 10, ενώ από τους Σερραίους ο Γεωργιανός είχε 16 και ο Καρασαββίδης 15 πόντους.

Το Δημοκρίτειο Κομοτηνής έσπασε έτσι την έδρα του Πανσερραϊκού και άφησε όλον τον ανατολικό όμιλο χωρίς εκπρόσωπο στο φάιναλ φορ, αφού και οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν σε αυτόν προέρχονται από αυτόν που μετείχαν οι ομάδες της Θράκης. Μάλιστα, δεδομένα θα έχουμε θρακιώτικη συμμετοχή στον τελικό, αφού στον ημιτελικό της Τετάρτης θα κοντραριστούν Λεύκιππος και Δημοκρίτειο, σε μια επανάληψη και του τελικού του Κυπέλλου. Σε τρία ματς φέτος, δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο, ο Λεύκιππος έχει τρεις νίκες αλλά σε ένα ματς – τελικό ή για την ακρίβεια ημιτελικό, όλα μπορούν να συμβούν. Πλέον όλοι αναμένουν την έδρα του αγώνα που θα αποφασίσει η ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Στον άλλο ημιτελικό που διεξάγεται την Κυριακή στις 19:30 στο Αμοιρίδειο της Ξάνθης (LIVE από το ThrakiSportS) ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που απέκλεισε τον ΚΑΟΔ θα αντιμετωπίσει τον Αστέρα Καβάλας, που αντιμετώπισε τον ΑΟ Σερρών και τον απέκλεισε και αυτός σε τρεις αγώνες. Ο Μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος που θα αναδείξει την ομάδα που θα ανέβει στην Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί το άλλο Σαββατοκύριακο, σε ώρα και γήπεδο που θα ανακοινωθεί ανάλογα με τους φιναλίστ. Δεκάλεπτα: 14-16, 37-34 (ημίχρονο), 50-52, 67-78 (τελικό αποτέλεσμα)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ