Β’ Εθνική: Τα σενάρια της ανόδου, της τέταρτης θέσης και της μάχης Ασπίδας και Χαλκηδόνας για τη σωτηρία

 

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με τις εκκρεμότητες στον όμιλο του Βορρά να μην έχουν κλείσει.

Μπορεί το μεγάλο παιχνίδι για την ένωση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να είναι στο κλειστό της Κοιλάδας, ανάμεσα στους Ίκαρους Σερρών και την Καβάλα και να είναι αυτό που θα δώσει την δεύτερη ομάδα του ομίλου, η οποία θα ακολουθήσει τον Χαρίλαο Τρικούπη στην Α2, ωστόσο μεγάλο μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η μάχη της τέταρτης θέσης, στα σενάρια του οποίου εμπλέκεται και το Ανατόλια, ενώ για ντους Θρακιώτες πιο πολύ ενδιαφέρον έχει η μάχη της σωτηρίας. Χαλκηδόνα και Ασπίδα Ξάνθης μάχονται για το ποια ομάδα θα αποφύγει τον υποβιβασμό.

Η Χαλκηδόνα έχει 36 βαθμούς και είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και η Ασπίδα 35 και είναι ακριβώς από κάτω. Τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Αν νικήσει το Πευκοχώρι στην έδρα της η Χαλκηδόνα θα παραμείνει στην κατηγορία, ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η Ασπίδα που θα υποβιβαστεί ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Για να παραμείνει η Ασπίδα πρέπει να νικήσει στον Λαγκαδά τον Ερμή αλλά και την ίδια στιγμή να ηττηθεί η Χαλκηδόνα. Και αυτό γιατί στα μεταξύ τους παιχνίδια η Χαλκηδόνα νίκησε την Ασπίδα 63-60 και η Ασπίδα την Χαλκηδόνα 74-70, άρα είναι +1 πόντο η Ασπίδα και ευνοείται στην ισοβαθμία. Αλλά για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρξει ισοβαθμία.

Από εκεί και πέρα, τα σενάρια ανόδου και της τέταρτης θέσεις τα έχει αναλύσει εκτενώς ο Θωμάς Κυρίτσης στο basketa και σε αυτά εμπλέκονται πρωτίστως δυο άλλες ομάδες της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, η Καβάλα και οι Ίκαροι Σερρών. Διαβάστε αναλυτικά όλα τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής με ένα κλικ ΕΔΩ.