Διευκρινίσεις για την παρουσία του ιδιωτικού αεροσκάφους του Δημήτρη Μελισσανίδη στην Αλεξανδρούπολη

 

Με δεδομένες τις εξελίξεις στις εκλογές της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη το ιδιωτικό αεροσκάφος του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Την είδηση μετέδωσε το evros-news και αναδημοσιεύθηκε από το ThrakiSportS και σύμφωνα με αυτήν, το αεροσκάφος παραχωρήθηκε από τον επιχειρηματία για να έρθουν στον Έβρο η πρώην Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, οι οποίες έλαβαν μέρος σε εκδήλωση του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου.

Ο Σύλλογος Καππαδοκών με επιστολή του στο ThrakiSportS διαψεύδει μέρος του περιεχομένου του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Αντίστοιχη επιστολή έχει σταλεί και στην ιστοσελίδα από την οποία μεταδόθηκε η πληροφορία. Βέβαια, επιβεβαιώνεται η παρουσία του αεροπλάνου του Μελισσανίδη στην Αλεξανδρούπολη, ωστόσο διευκρινίζεται ότι αυτό δεν παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ και της Aegean Oil.

Το λήαρ τζετ του γνωστού επιχειρηματία ενοικιάστηκε από το κυπριακό Ίδρυμα της κυρίας Σύλβιας Ιωάννου, το Sylvia Ioannou Foundation, που πλήρωσε τα έξοδα για να έρθουν στην Αλεξανδρούπολη και να παραστούν στην εκδήλωση που αφορούσε ένα βιβλίο του Γιώργου Σεφέρη για την Καππαδοκία, οι κυρίες Μενδώνη και Παναγιωταρέα.  Η σχετική επιστολή που εστάλη στο evros-news και κοινοποιήθηκε και στο ThrakiSportS έχει ως εξής:

«Επειδή το δημοσίευμά σας είναι απολύτως ανακριβές, σας ενημερώνω ότι:
Στην επετειακή εκδήλωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Καππαδοκών Έβρου “Τρεις Ιεράρχες», είχα προσκαλέσει την κυρία Σύλβια Ιωάννου, εκ μέρους του ιδρύματος, Sylvia Ioannou foundation.
Το αεροπλάνο, ιδιοκτησίας Μελισσανίδη, στο οποίο αναφέρεστε, είχε ναυλωθεί από την κυρία Σύλβια Ιωάννου, η οποία προσκάλεσε στην πτήση τις κυρίες Παναγιωταρέα και Μενδώνη -η πρώτη συντόνισε τη συζήτηση , η δεύτερη έκανε την εισήγηση- και λοιπούς προσκεκλημένους μου από την Αθήνα.
Νομίζω ότι οι εξηγήσεις μου είναι επαρκείς και παρακαλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καππαδοκών Ν. Έβρου
«ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ»