Super League: Μια ανάσα από την ΑΕΚ ο πρώην γκολκίπερ του ΑΟΞ και ανιψιός του προέδρου της Ένωσης Ασωμάτων Μάκης Γιαννίκογλου

 

Μετά την αποχώρηση του Γιάννη Ανέστη η ΑΕΚ ήταν δεδομένο ότι θα κινηθεί για την απόκτηση ενός τερματοφύλακα, που θα πλαισιώσει τους Βασίλη Μπάρκα και Παναγιώτη Τσιντώτα.

Και όπως όλα δείχνουν, και αυτή η λύση θα προέρχεται επίσης από την εγχώρια αγορά, αφού φαίνεται πως η ΑΕΚ ενδιαφέρεται «ζεστά» για την περίπτωση του «δικού μας» Μάκη Γιαννίκογλου. Με πληροφορίες να αναφέρουν ότι η συμφωνία είναι απλά θέμα χρόνου.

Ο 25χρονος τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννενα είναι μια λύση που αρέσει στην Ένωση, η οποία φέρεται να έχει ήδη προχωρήσει την υπόθεση, κάνοντας τις πρώτες επαφές για να εντάξει στο δυναμικό της τον Γιαννίκογλου και να συμπληρώσει έτσι με τον γκολκίπερ του ΠΑΣ, την τριάδα των τερματοφυλάκων της νέας σεζόν.

Ο ύψους 1.87 τερματοφύλακας έχει καταγράψει συνολικά 8 συμμετοχές στη φετινή σεζόν, με τέσσερις εξ αυτών να είναι για το πρωτάθλημα και τέσσερις για το κύπελλο. Ωστόσο αυτές για το πρωτάθλημα αφορούσαν τα ματς με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Ατρόμητο και Αστέρα, όλους τους Ευρωπαίους πλην ΠΑΟΚ δηλαδή.

Οι εμφανίσεις του μπορεί να ήταν περιορισμένες ωστόσο φαίνεται πως αρκούσαν στους ανθρώπους της ΑΕΚ, ώστε να τον βάλουν στο στόχαστρο τον 25χρονο γκολκίπερ, που ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ξάνθης και το 2011 πήρε μεταγραφή για την Ομόνοια.

Μετά από διετή παραμονή στην Κύπρο, επέστρεψε στην Ελλάδα για την Καβάλα. Το 2015 υπέγραψε στον Ηρακλή και το περασμένο καλοκαίρι συμφώνησε σε μονοετές συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννενα. Έλκει την καταγωγή του από την Ελευθερούπολη αλλά έχει ρίζες και από την Κομοτηνή.

Μάλιστα, ο συγχωρεμένος πλέον θείος του διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ένωσης Ασωμάτων της ΕΠΣ Θράκης και όπου βρισκόταν έλεγε τα καλύτερα για τον ανιψιό, διαφημίζοντάς τον όπου μπορούσε (καθώς ο ίδιος είχε δυο κόρες που δεν ασχολήθηκαν με το ποδόσφαιρο).