Σήκωσε το Europa League στην Λυών η Ατλέτικο και… έβαλε δύσκολα ενόψει καλοκαιριού στον Ραζβάν Λουτσέσκου

 

H Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου δεν τα κατάφερε με τον Ελληνα φορ να έχει δοκάρι στο 2-0. Η Ατλέτικο Μαδρίτης με έναν καταπληκτικό Αντουάν Γκριεζμάν νίκησε με 3-0 στον τελικό του Europa League στην Λυών αλλά παράλληλα με τη νίκη της αυτή έβαλε… δύσκολα στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο πρώην προπονητής της Ξάνθης ήδη καταστρώνει τα σχέδιά του ενόψει της νέας σεζόν που θα βρει τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ωστόσο το αποτέλεσμα στον τελικό του Γιουρόπα δημιουργεί επιπρόσθετες δυσκολίες για τον δικέφαλο του Βορρά, που θα ξεκινήσει κάπου στα μέσα προς τέλη Ιουλίου της υποχρεώσεις του.

Οι καραμπόλες που φέρνει η κατάκτηση του Europa League από τους Ισπανούς στέλνουν τον ΠΑΟΚ οριστικά στους αδύναμους του δευτερου προκριματικού γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αν η ομάδα της Μασσαλίας κέρδιζε, ο Δικέφαλος θα ήταν 99% στους ισχυρούς στην πρώτη κλήρωση. Έτσι οι «ασπρόμαυροι» πλέον θα τεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο προκριματικό με μια εκ των Άγιαξ ή Βασιλεία.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών (που βρίσκεται ο ΠΑΟΚ) υπάρχει μια αλλαγή πλέον. Αν ο Δικέφαλος ξεπεράσει το εμπόδιο του δεύτερου προκριματικού γύρου θα… κλειδώσει την παρουσία του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ακόμα δηλαδή και να αποκλειστεί στον τρίτο προκριματικό (δυο στροφές πριν τους ομίλους του Champions League) δεν θα χρειαστεί να συμμετάσχει στα play off του Europa League, αφού θα έχει «τσεκάρει» το εισιτήριο για τους ομίλους.

Αν όμως αποκλειστεί από Άγιαξ ή Βασιλεία θα μπει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, και θα πρέπει να αποκλείσει δυο ομάδες για να βρεθεί στους ομίλους.