Στην Αλεξανδρούπολη για δύο ημέρες το ιδιωτικό αεροσκάφος του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη

 

Ένα ιδιωτικό αεροπλάνο που βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, προκάλεσε αίσθηση και πολλά ερωτηματικά σε όσους το αναγνώρισαν, αφού επρόκειτο για το λήαρ τζετ του επιχειρηματία και «αφεντικού» της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο με τον κωδικό της Ελλάδας και τα αρχικά DGM, δηλαδή Δημήτριος Γεωργίου Μελισσανίδης, προσγειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news το βράδυ του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη και παρέμεινε εκεί για να απογειωθεί χθες το απόγευμα, λίγο πριν φτάσει ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (που παρίσταται στις εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια στην Αλεξανδρούπολη).

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν έφερε τον ιδιοκτήτη του, πράγμα απίθανο αφού προχθές το βράδυ διεξάγονταν στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, όπου μάλιστα η ΑΕΚ έχασε από τον ΠΑΟΚ αλλά ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν παρών στο γήπεδο και ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να είναι στο αεροσκάφος του, που έφτασε περίπου την ώρα του αγώνα στην Αλεξανδρούπολη και παρέμεινε εκεί περίπου για 24 ώρες.

Άλλες σκέψεις πήγαν στο αποκαλυπτικό άρθρο που δημοσίευσε το ThrakiSportS το βράδυ του Σαββάτου περί ανάμειξης του Μελισσανίδη στις εκλογές της ΕΠΣ Έβρου. «Λέτε να ήρθε ο “τίγρης” για να κάνει επαφές και συζητήσεις με προέδρους ομάδων, ώστε να στηρίξει κάποιο άτομο της επιλογής του;», αναρωτήθηκαν μερικοί που έγιναν κοινωνοί του γεγονότος της παρουσίας του αεροσκάφους.

Ωστόσο αυτό δεν ισχύει, καθώς όπως έχει αναφέρει το ThrakiSportS οι επαφές θα αρχίσουν από Τρίτη κατά πάσα πιθανότητα να γίνονται από πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Μελισσανίδη που κατάγεται από τον Έβρο και όχι από τον ίδιο. Και όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, οι επαφές αυτές σε πρώτη φάση θα είναι διερευνητικές και στην συνέχεια θα δούμε τι μορφή θα πάρουν, δεδομένου ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας είναι η προθεσμία για κατάθεση υποψηφιοτήτων.

Τελικά, το μυστήριο σε σχέση με την άφιξη του ιδιωτικού αεροπλάνου του Μελισσανίδη στην Αλεξανδρούπολη λύθηκε από το ίδιο το evros-news, που αποκάλυψε την πληροφορία. Το λήαρ τζετ παραχωρήθηκε από τον Μελισσανίδη στην Δρ Λίνα Μενδώνη, Αρχαιολόγο στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και πρώην Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και στην δημοσιογράφο και καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Άννα Παναγιωταρέα για να έρθουν για εκδήλωση στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, η Μενδώνη ήταν ομιλήτρια σε εκδήλωση για τους Καππαδόκες Έβρου και την πολιτιστική τους κληρονομιά, ενώ η Παναγιωταρέα ήταν συντονίστρια στην συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αλεξανδρούπολης «Ελευθέρια 2018»