Πάνω από 100 ποδηλάτες στην Μαρώνεια για το Πρωτάθλημα Δρόμου Βορείου Ελλάδος

 

Με τον καιρό σύμμαχο, 12 ποδηλατικές ομάδες και σύλλογοι, με πάνω από 100 αθλητές έφτασαν στην Μαρώνεια ήδη από το Σάββατο για τον αγώνα του Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Β. Ελλάδος, σε ένα αγώνα αντοχής 80 χιλιομέτρων.

Η διαδρομή που ακολουθήσαν οι αθλητές ξεκινούσε από το κέντρο της Μαρώνειας, μέχρι τους Προσκυνητές, από εκεί κινούνταν προς τον Ίμερο και από τον παραλιακό δρόμο πίσω στη Μαρώνεια, επί τέσσερις φορές με την τελευταία να φέρνει και τον τερματισμό.

Πλήθος αθλητών κατέκλυσε τη Μαρώνεια και δημιούργησε ένα μοναδικό κλίμα, δείχνοντας ίσως και μία ακόμα κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η Μαρώνεια, προς τον αθλητικό τουρισμό. Οι περισσότεροι από τους αθλητές και τα πληρώματα επισκεπτόταν την περιοχή για πρώτη φορά, και όλοι είχαν να πουν για την ομορφιά του τοπίου, αλλά και το δύσκολο της διαδρομής.

«Μία πανέμορφη περιοχή, η Μαρώνεια. προσωπικά έρχομαι πρώτη φορά, και ήδη με την πρώτη διοργάνωση είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι. Συζητάμε ήδη με τον Κυριάκο Γκογκότζη, από τον Θράκα Ιππέα, αλλά με το κ. Σταυρίδη, το δήμαρχο Μαρωνείας – Σαπών, ώστε η συγκεκριμένη διοργάνωση να γίνει και του χρόνου και να δημιουργήσουμε ένα θεσμό», μας στον Χρόνο ο πρόεδρος της ΕΠΣΜΑΘ Παύλος Παπαδόπουλος.

Παρόντες φυσικά και οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, έξι στον αριθμό με τρία οχήματα, έτοιμοι να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Στα μόνο αρνητικά της διοργάνωσης η σχεδόν ανύπαρκτη διαφήμιση, κάτι που στην ουσία στέρησε από τον κόσμο της δυνατότητα του να βιώσει μία μοναδική εμπειρία με ποδηλάτες από όλη τη Β. Ελλάδα, άψογα οργανωμένους, να τα δίνουν όλα σε μία μοναδική διαδρομή.

Όπως είπε ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης, υπάρχουν συζητήσεις για την διεξαγωγή και αγώνα mountain bike, καθώς το τερέν περιοχής θεωρείται ιδανικό, αλλά και ότι ήδη από τώρα σκέφτονται τον επόμενο αγώνα Β. Ελλάδος. Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την διοργάνωση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Χρόνος” με ένα κλικ ΕΔΩ.