Β’ Εθνική: Δεν άντεξε την πίεση των “Μαχητών” η Ασπίδα Ξάνθης και μέσω … Γέφυρας πλέον πάει για το θαύμα στον Λαγκαδά!

 

Δεν μπόρεσε η Ασπίδα Ξάνθης να πετύχει την νίκη που χρειαζόταν απέναντι στους Μαχητές Πέυκων και έτσι είναι με την πλάτη στον τοίχο αφού χρειάζεται νικη δική της στον Λαγκαδα και ήττα της Χαλκηδόνας την τελευταία αγωνιστική με το Πευκοχώρι.

Η ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη πάλεψε στο ματς όπως όλη την χρονια αλλά δεν τα κατάφερε και γνώρισε μια ακόμη ήττα με 64-66 στον Εύμοιρο και στον β’ γύρο και πλέον ο αγώνας στον Λαγκαδα έχει χαρακτηρα τελικού. Για λίγα λεπτά η ομάδα ήταν στην Γ’ Εθνική, αλλά η Γεφυρα έκανε την ανατροπή και κέρδισε τον Χαρίλαο Τρικούπη στο φινάλε. Ωστόσο και παλι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και όχι με το μέρος των Θρακιωτών που έμειναν στις 8 νίκες, η Χαλκηδόνα 9 και η Γέφυρα 10.

Στα του αγώνα το παιχνιδι ήταν ντερμπι σε όλη την εξέλιξή τουμε τους γηπεδούχους να έχεουν το μυαλό τους στον αγώνα της Γέφυρας, παρακαλώντας νίκη των γηπεδούχων ώστε να αποφύγουν το σεναριο τριπλής ισοβαθμίας με Χαλκηδόνα και Γέφυρα στις 9 νίκες. Ετσι τα Πευκα εκμεταλλευόμενα την νευρικότητα της Ασπίδας βρεθηκαν πίσω στο σκορ 7-12 στο 7′ μειώνοντας ωστόσο στο πόντο (14-15) στο τελος του δεκαλέπτου. Την ίδια ώρα η Γεφυρα έχανε 14-20 οποτε η Ξανθη ήθελε μονο νικη ώστε να αποφυγει την τριπλή ισοβαθμια, με το ξεσπασμα να ερχεται το ημίχρονο να λήγει 31-27.

Το δευτερο μερος δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι γηπεδούχοι με τα αδιαφορα βαθμολογικά, αλλά “μαχητικά” Πεύκα να ισοφαρίζουν και να ξεφευγουν στο 30′ με 46-52. Την ίδια ώρα ο Χαρίλαος Τρικούπης ηταν μπροστα με 53-56, οποτε εαν εμεναν έτσι τα αποτελέσματα η Ασπίδα Ξάνθης υποβιβαζόταν μαθηματικά. Στην  Ξάνθη η Ασπίδα μέιωσε το σκορ στο φιναλε και έφτασε κοντα στην ισοφαριση ακόμα και στην νίκη, ωστόσο ο Τσιώγκας αστόχησε με το σκορ να μένει στο 64-66. Εκείνη την στιγμη όλοι την στιγμη πίστευαν οτι η ομαδα υποβιβάστηκε, ωστόσο καποια λεπτά μετά και μετα την νίκη με ανατροπή της Γέφυρας με 74-73, άπαντες αναθάρρυσαν και πλέον θα τα παίξουν όλα για όλα στον αγώνα με τον αδιάφορο Ερμή Λαγκαδά, ελπίζοντας οτι παράλληλα το Πευκοχώρι θα επιβεβαιώσει την δυναμική του και περασει από την Χαλκηδόνα. Διαφορετικά το “όνειρο” της παραμονής θα γίνει εφιάλτης και η ομάδα θα επιστρεψει μετα από 2 χρόνια στην Γ’ εθνική.

Από την Ασπίδα πολύ καλός ήταν ο Κουτσογιάννης με 14 πόντους και ο Παπαδάκης με 11, με τον πρωτο σκορερ της ομάδας τον Γκέλιο να έχει μολις 6, επηρεασμενος από τον τραυματισμό του. Για τους Μαχητες όνομα και πράγμα ο Στόλης είχε 16 πόντους, ενω ο πρωην γκαρντ του Αρη Δήμας 13.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 31-27 (ημίχρονο), 46-52, 64-66 (τελικό αποτέλεσμα)

ΑΣΠΙΔΑ ΞANUHS  (Ιωαννίδης): Αμούτζιας 4, Παπαδάκης 11, Γρούδος 9, Τσιώγκας 3 (1), Κλωναράς 10(1), Κουτσογιάννης 14 (1), Γκέλιος 6, Απιδόπουλος 4, Μασμανίδης, Σαββίδης 3 (1), Στεφανίδης

ΜΑΧΗΤΕΣ (Γεροφώτης): Βογιατζής , Καραγιαννίδης 4, Αρνίδης 3 (1), Δήμας 13 (3),Παπαδόπουλος 7, Χατζημιχαηλίδης 5, Στόλης 16, Κωνσταντινίδης 3, Μπάκος 9 (2),Βελισσαρίου 6 (2),Βαιντερλής.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ